19 Април 2024петък11:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Зам. областен от ГЕРБ излъгал за магистърска диплома

/ брой: 119

автор:Дума

visibility 67

Новият зам. областен управител на Габрово Мария Пенева е излъгала, че към датата на назначаването си е разполагала с магистърска диплома. Това става ясно от отговор до депутата от "БСП за България" Кристина Сидорова, изготвен от зам.-ректорът по учебна дейност на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" проф. д.ф.н. Стоян Буров.
Сидорова отправила запитване до университета, след като като казусът с назначаването на Пенева за зам. областен управител стигна до Върховна прокуратура и получи отговор от Главния инспекторат към Министерски съвет, че изложените твърдения в сигнала не се потвърждават. Както ДУМА вече писа, социалистите заподозряха, че бившата общинска председателка на ГЕРБ в Трявна не е имала диплома преди назначението си.
От отговора на зам.-ректора става ясно, че Пенева е била учила Публична администрация в Стопанския факултет на ВТУ. Защитата на дипломната й работа обаче е била на 19 май и едва след това е придобила образователно-квалификационната степен "магистър". В становището на Главния инспекторат към МС се твърди, че нарушение няма и излиза, че тя е отговаряла на изискванията за заемане на длъжността като магистър към датата на назначаване. Заместник-ректорът на Търновския университет обаче изрично посочва, че датата на придобиване на магистърска степен е седмица по-късно. "Това действие на управляващото мнозинство показва, че отново законовите норми се погазват в името на личния партиен интерес. Казусът вече не е просто защо Пенева е назначена на висша държавна длъжност без нужното образование към дата 11 май, а защо случилото се омаловажава и отрича дори от Главния инспекторат към МС. Въпросът е и защо Мария Пенева спести истината на жителите на област Габрово за датата, на която е придобила степен "магистър"", възмущават се от БСП в Габрово.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 75

БНБ призна: Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 2

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 1

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 1

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ