20 Април 2024събота02:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 119

автор:Дума

visibility 89

Графика и рисунка на Димитър Кулев
Изложба "Графика и рисунка" на художника Димитър Кулев ще бъде открита днес от 18 ч. в ХГ в Добрич. Включени са творби от различни години, изпълнени в графичните техники офорт и акватинта, както и рисунки с туш и перо, гваш, пастел и темпера. Вдъхновение за художника са дунавският бряг, корените и дърветата, изхвърлени край реката, натюрмортите, посветени на италианския художник Джорджо Моранди. Димитър Кулев завършва НХА, специалност графика. Член е на СБХ. От 1979 г. участва в регионални и национални изложби в България, представителни изложби на българската графика, организирани от СБХ в Минск, Москва, Братислава, Анкара, Скопие. Носител е на редица отличия, сред които през 2015 г. първа награда за графика на Националната графична изложба на името на Георги Герасимов, Пазарджик, а през 2016 г. печели и голямата награда за графика на Националния конкурс "Алианц България" за живопис, скулптура и графика 2015-2016 г. Кулев живее и работи в Силистра.



Записват за консултации кандидати за НАТФИЗ

Започна записването за кандидатстудентски консултации в НАТФИЗ за бакалавърските програми актьорство за драматичен театър, актьорство за куклен театър, театър на движението - танцов театър, режисура за драматичен театър, сценография за куклен театър, сценичен и екранен дизайн, театрознание и театрален мениджмънт, филмова и телевизионна режисура, филмово и телевизионно операторство, филмов и телевизионен монтаж, филмов и телевизионен звук, филмово и телевизионно продуцентство, фотография, анимация и виртуален дизайн, драматургия, екранни изследвания и журналистика и магистърските програми мениджмънт в сценичните изкуства, театрално изкуство, публична реч, мениджмънт в екранните изкуства, филмово и телевизионно изкуство, естетика на приложната фотография. Консултациите ще се провеждат през юли и август. Цената на груповите е 300 лв. (за 30 академични часа), а за индивидуалните - 30 лв. (за 1 час). Всички кандидат-студенти, станали част от II национално издание на кампанията на НАТФИЗ "Учи в България, завладей света!" в Кюстендил, Пазарджик, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Варна, Силистра, Велико Търново, Габрово, Плевен, Бургас, Ямбол и Сливен, могат да ползват своите ваучери за 10 на сто отстъпка от стойността на груповите консултации.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ