28 Март 2024четвъртък11:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Касата ни принуждава да нарушаваме стандартите, жалват се онколози

/ брой: 118

автор:Дума

visibility 4

Промените, които наложи НЗОК - да се плаща за лечение на онкоболни според килограмите и височината им, принуждават лекарите да лъжат. Това става ясно от думите на управителя на Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания в София д-р Борислав Димитров. Той подчертава, че не би могъл да нарече промените риск за пациентите и допълва, че това довежда до не много добро лечение. Той обясни, че промените създават много технологични проблеми, а освен това са в противоречие с нормативната база.
От НЗОК изчислили, че може да покрият лечението, ако мъжете тежат средно 81 кг, а жените 67 кг. Д-р Димитров предполага, че това решение е продиктувано от реалния недостиг на средства и от невъзможността на касата да гарантира пълния обем от лечението на българските граждани с ракови заболявания.
"Лично участвах в една от работните групи между БЛС, представители на касата и болниците именно във връзка с проекта за изготвяне на такова указание. На тази среща присъстваха много от управителите, както и лекари от почти всички лечебни заведения, занимаващи се с онкологична помощ", разказва управителят на СБАЛОЗ-София. По думите му на това заседание се стигнало до решение работната група да постави проблемите при лечението на онкологични заболявания и след като се извършат евентуални нормативни промени, едва тогава указанието да бъде факт. За съжаление без участието на другите членове на работната група, което включва и националния консултант по медицинска онкология, това указание беше тихомълком подписано от представители на Лекарския съюз и НЗОК в леко променен вид, твърди д-р Димитров.

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ