24 Април 2024сряда09:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 118

автор:Дума

visibility 10

Билети по 12 и 15 лв. за нощната сцена пред Народния
В първия ден на лятото - 21 юни, касите на театъра ще отворят в 7.34 ч. сутринта със специални цени за "Театър пред театъра". За първи път в историята си Народният театър "Иван Вазов" ще отвори врати в първия час на лятото на 21 юни, за да честити на зрителите настъпването на астрономическото лято. Утре сутрин и двете каси на театъра ще посрещнат зрителите, които искат да посетят откритите представления между 3 и 7 юли, за които ДУМА писа, и ще имат възможност да закупят билети на специална цена. Само в този ден до края на работното време на касите редовният билет за всяко едно от представленията вместо 25 ще струва 15 лева, а ученици, пенсионери и лица в неравностойно положение ще гледат спектаклите срещу 12 лева. Вече е продадена голяма част от билетите за грандиозното събитие, което ще събира по 1000 души всяка вечер на откритата сцена.


Проф. Мая Петрова на международна среща в Румъния
Проф. Майя Петрова, ръководителка на специалността "Сценография за куклен театър" в НАТФИЗ, ще участва между 20 и 24 юни във II международна среща на обучението по куклен театър в гр. Търговище, Румъния. През ноември т.г. обучението за куклен театър в НАТФИЗ ще отбележи 55-годишен юбилей. Основана през 1962 г. от проф. Николина Георгиева и проф. Атанас Илков, специалността носи наименованието "Актьорско майсторство за куклен театър". Десет години по-късно академичното образование в НАТФИЗ открива профил "Режисура за куклен театър", а през 1992 г. - "Сценография за куклен театър". Учебният куклен театър отваря врати през 1966 г., за да посрещне първите си зрители. Днес той е модерно оборудвана театрална сцена с луксозен салон от 71 места.


Георги Господинов е поет на юни в Столичната библиотека
Писателят Георги Господинов ще се представи в качеството си на поет с авторското четене "От Лапидариум до Там, където не сме, и нататък" в Литературния клуб на Столичната библиотека, пл. "Славейков" 4, на 21 юни от 18.30 ч. За автора ще говори Иван Ланджев, входът е свободен, а читателите на Столичната библиотека могат да се запознаят с книгите - авторски и преводни, на Георги Господинов, които са изложени във витрини на ІІ етаж в направление "Обслужване" през целия месец.


Снимка Дафинка Стоилова
 

 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 553

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 598

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 561

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 509

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 597

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 575

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 550

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 598

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ