25 Април 2024четвъртък07:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

УЕФА избра Дунав вместо ЦСКА-Сф

Русенци се паднаха срещу тима на Херо в Лига Европа, Левски среща черногорци, Ботев Пд с албанци, а Лудогорец играе с литовци в Шампионската лига

/ брой: 118

автор:Дума

visibility 22

УЕФА избра Дунав да играе в Лига Европа вместо ЦСКА-Сф. Решението на европейската централа дойде в последните минути, защото сутринта в разбивките бяха сложени именно "червените". Тегленето започна в 14.00 ч., а час по-рано оформените групи изчезнаха. В тях ЦСКА-Сф беше с коефициента на фалиралия автентичен тим сред поставените в първите пресявки. УЕФА обаче взе под внимание правилото, че новоучреден клуб няма право да играе три години в евротурнири и затова не допусна столичани. ЦСКА-Сф фигурира в УЕФА от лятото на миналата година и няма право да играе в Европа до 2019 г. На жребия тимът беше изваден без предупреждение, макар че за жребия вече беше пристигнал почетният президент на клуба Димитър Пенев. Дунав пък беше представен в Нион от изпълнителния си директор Ивайло Петков. "Драконите" се завръщат в Европа след 42 години отсъствие и в I кръг на квалификациите ще срещнат Иртиш Павлодар, на който треньор е Димитър Димитров-Херо. Първата среща е в Казахстан на 29 юни, а реваншът след седмица, като в Русе се надяват дотогава да получат лиценз за градския си стадион. При дебюта си в евротурнирите през лятото на 2013 г. казахстанският тим отстрани Левски с 0:0 на "Герена" и 2:0 на реванша в Астана.
Ако отстранят тима на Херо, русенци ще спорят с по-добрия от Цървена звезда (Сърб) или Ла Флориана (Мал).
Този път "сините" ще играят с черногорския Сутиеска и са домакини в първия мач, но той ще се играе при закрити врата заради наказание на клуба от миналия сезон за издигнати нацистки символи на мача със словенския Марибор.
При успех в този кръг, Левски ще играе с хърватския Хайдук в Сплит на 13 юли и ще бъде домакин на реванша на 20 юли.
Носителят на купата Ботев Пд пък гостува на албанския Партизани в Тирана в първия мач и ще е домакин на реванша на стадион "Лазур". При успех във II кръг пловдивчани ще играят с по-добрия от двубоите между Бейтар Йерусалим и Вашаш Будапеща.
Във II предварителен кръг в Шампионската лига пък Лудогорец ще играе с литовския Жалгирис. Разградчани са гости в първата среща във Вилнюс на 11/12 юли и посрещат литовците на "Лудогорец Арена" седмица по-късно. Тимът на Георги Дерменджиев изтегли най-тежкия съперник в регионалната подгрупа. Останалите варианти за опонент бяха Дюделанж (Люкс), Будучност (Чгора), Самтредия (Груз) и някой от победителите в I предварителен кръг. Жалгирис участва в квалификациите за 4-та поредна година и общо за шести път, но никога не е преминавал II кръг. Миналия сезон латвийците бяха елиминирани от Астана (Каз) на Станимир Стоилов след 0:0 и 1:2, като в реванша тимът на българина вкара в последната минута в Литва, за да продължи.
Сега воденият от Мъри Астана се падна да играе във II кръг на пресявките с латвийския Спартакс Юрмала, като казахите са домакини в първия мач. Живко Миланов и АПОЕЛ Никозия пък ще се изправят срещу Дюделанж, а първата среща е в Кипър. Вторият предварителен кръг в Шампионската лига е много важен, защото победителите си осигуряват поне още 4 мача в Европа. По регламент загубилите в III кръг се класират за плейофите на Лига Европа.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ