Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Юли 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

България

Само БСП посочва алтернативи за по-добър живот, заяви Драгомир Стойнев

Дума

19. Юни 2017 , брой: 117   135   0"Където правителството бърка, е нормално от БСП да им показваме грешките. Предлагаме за обсъждане алтернативи, които да подобрят живота на хората." Това заяви вчера зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Драгомир Стойнев в радиоинтервю. Той подчерта, че БСП е последователна и изпълнява всичко, заложено в предизборната й платформа. "Провалът на ГЕРБ във всички сектори е ясен. Правителството няма управленска и законодателна програма вече 2 месеца", коментира Стойнев. Той припомни скандалното писмо на началника на кабинета на Борисов Румяна Бъчварова, в което тя приканва министрите "да си напишат домашното".
"Хората трябва да знаят, че когато ГЕРБ и патриотите обещават 300 лв. минимална пенсия, това означава 180 лв., или максимум 200 лв. Управляващите излъгаха българите", подчерта социалистът. Ако минималната пенсия тази година не бъде покачена на 300 лв., БСП ще вкара законодателна инициатива за увеличаването й, подчерта Стойнев. Той припомни, че левицата е настоявала за преизчисляване на пенсиите още през 2008 г. "Настояваме това да се случи за всички пари за старост. Огромна несправедливост е хора, които имат еднакъв стаж и принос към осигурителната система, да получават различни пенсии", уточни той. Не може да има 2 млрд. лв. за саниране, а да няма 400 млн. лв. за преизчисляване на пенсиите", категоричен е Стойнев. Той напомни, че правителството се хвали с огромен излишък от приблизително над 2 млрд. лв.

 

 

 

България

  • Пробутаха с един глас доклада за нарушенията в НДК, БСП и ДПС гласуваха против
    26. Юли 2017 144
    393
    0

    Томислав Дончев като принципал е одобрил промяна в устава на "Национален дворец на културата - Конгресен център София" ЕООД, с която е благословил Мирослав Боршош да одобрява безлимитни харчове за НДК. Това е станало през 2015 г. Дотогава шефът на двореца е имал право да се разпорежда самостоятелно само със средства до 50 хил. лв. Всичко над тази сума е трябвало да мине през...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"