Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Юни 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

Само БСП посочва алтернативи за по-добър живот, заяви Драгомир Стойнев

Дума

19. Юни 2017 , брой: 117   117   0"Където правителството бърка, е нормално от БСП да им показваме грешките. Предлагаме за обсъждане алтернативи, които да подобрят живота на хората." Това заяви вчера зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Драгомир Стойнев в радиоинтервю. Той подчерта, че БСП е последователна и изпълнява всичко, заложено в предизборната й платформа. "Провалът на ГЕРБ във всички сектори е ясен. Правителството няма управленска и законодателна програма вече 2 месеца", коментира Стойнев. Той припомни скандалното писмо на началника на кабинета на Борисов Румяна Бъчварова, в което тя приканва министрите "да си напишат домашното".
"Хората трябва да знаят, че когато ГЕРБ и патриотите обещават 300 лв. минимална пенсия, това означава 180 лв., или максимум 200 лв. Управляващите излъгаха българите", подчерта социалистът. Ако минималната пенсия тази година не бъде покачена на 300 лв., БСП ще вкара законодателна инициатива за увеличаването й, подчерта Стойнев. Той припомни, че левицата е настоявала за преизчисляване на пенсиите още през 2008 г. "Настояваме това да се случи за всички пари за старост. Огромна несправедливост е хора, които имат еднакъв стаж и принос към осигурителната система, да получават различни пенсии", уточни той. Не може да има 2 млрд. лв. за саниране, а да няма 400 млн. лв. за преизчисляване на пенсиите", категоричен е Стойнев. Той напомни, че правителството се хвали с огромен излишък от приблизително над 2 млрд. лв.

 

 

 

България

 • Плащанията да бъдат взети от излишъците, с които Борисов се хвали, предлагат социалистите
  23. Юни 2017 121
  13
  0

  БСП внася промени в Закона за семейните помощи, с които предлага да бъде отпусната еднократна помощ от 250 лв. за всяко дете от 1 до 4 клас. Според социалистите бедността и социалното разслоение в обществото са факт и трябва да бъдат взети бързи мерки за преодоляването им.
  "Искаме да помогнем на семействата да изпращат по-спокойно децата си на училище. За това са необходими около 30...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"