Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Юни 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

Отново внасят в СОС скандален доклад за "Карат С"

Деси Велева

19. Юни 2017 , брой: 117   73   0Скандалният доклад за удължаване на договора за концесия с транспортната фирма "Карат С" на 15 линии от градския транспорт отново ще бъде внесен за гласуване в Столичния общински съвет. Предложението за удължаване бе отхвърлено точно преди месец на сесия с активната роля на съветниците от БСП. Тогава те застанаха зад позицията, че не трябва да се прави нов подарък от 36 млн. лева на собственика на фирмата Миролюб Столарски. Само 28 съветници от ГЕРБ подкрепиха доклада на зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев и той бе отхвърлен.
Сега предложението ще се гледа първо във финансовата комисия, която ще заседава във вторник. Този път вносители са Ваня Тагарева (ГЕРБ) и отцепилият се от партията на Татяна Дончева - Симеон Славчев (Група 5).
"Надявах се, че темата е приключена, но изглежда лобито, което защитава интересите на частния превозвач, е много силно. И пак се опитва да пробута, сега вече през задната врата, договора за удължаване на концесията с още две години", коментира председателят на групата съветници на БСП Калоян Паргов. Той пита дали новият опит е нахалство, наглост или пладнешки обир.
"Крайно неразумно и безотговорно e да подариш 36 милиона лева на частен превозвач, вместо да ги насочиш в общинското дружество "Столичен автотранспорт", с които то да закупи нови автобуси. Съвсем ясно е, че общинските съветници от групата на БСП няма как да подкрепим такъв пореден опит за пладнешки обир", категоричен е Калоян Паргов.
ДУМА припомня, че основният мотив на управляващите за исканото удължаване на договора е, че общината не разполага с достатъчно автобуси, които да пусне по освободените линии и ще трябва да използва 30-годишни коли пред бракуване.
 

 

 

България

 • Плащанията да бъдат взети от излишъците, с които Борисов се хвали, предлагат социалистите
  23. Юни 2017 121
  16
  0

  БСП внася промени в Закона за семейните помощи, с които предлага да бъде отпусната еднократна помощ от 250 лв. за всяко дете от 1 до 4 клас. Според социалистите бедността и социалното разслоение в обществото са факт и трябва да бъдат взети бързи мерки за преодоляването им.
  "Искаме да помогнем на семействата да изпращат по-спокойно децата си на училище. За това са необходими около 30...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"