29 Март 2024петък00:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Отново внасят в СОС скандален доклад за "Карат С"

/ брой: 117

автор:Деси Велева

visibility 63

Скандалният доклад за удължаване на договора за концесия с транспортната фирма "Карат С" на 15 линии от градския транспорт отново ще бъде внесен за гласуване в Столичния общински съвет. Предложението за удължаване бе отхвърлено точно преди месец на сесия с активната роля на съветниците от БСП. Тогава те застанаха зад позицията, че не трябва да се прави нов подарък от 36 млн. лева на собственика на фирмата Миролюб Столарски. Само 28 съветници от ГЕРБ подкрепиха доклада на зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев и той бе отхвърлен.
Сега предложението ще се гледа първо във финансовата комисия, която ще заседава във вторник. Този път вносители са Ваня Тагарева (ГЕРБ) и отцепилият се от партията на Татяна Дончева - Симеон Славчев (Група 5).
"Надявах се, че темата е приключена, но изглежда лобито, което защитава интересите на частния превозвач, е много силно. И пак се опитва да пробута, сега вече през задната врата, договора за удължаване на концесията с още две години", коментира председателят на групата съветници на БСП Калоян Паргов. Той пита дали новият опит е нахалство, наглост или пладнешки обир.
"Крайно неразумно и безотговорно e да подариш 36 милиона лева на частен превозвач, вместо да ги насочиш в общинското дружество "Столичен автотранспорт", с които то да закупи нови автобуси. Съвсем ясно е, че общинските съветници от групата на БСП няма как да подкрепим такъв пореден опит за пладнешки обир", категоричен е Калоян Паргов.
ДУМА припомня, че основният мотив на управляващите за исканото удължаване на договора е, че общината не разполага с достатъчно автобуси, които да пусне по освободените линии и ще трябва да използва 30-годишни коли пред бракуване.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ