20 Април 2024събота08:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Въртележка за "лъвовете"

Волейболистите наказаха и шампиона Сърбия в Световната лига

/ брой: 117

автор:Дума

visibility 25

Националният ни отбор по волейбол попадна във въртележка в борбата си за класиране на финалите на Световната волейболна лига. Преди мачовете от последния кръг българите бяха осми с 10 т. от 4 победи, а място за двубоите в Куритиба (4-8 юли) намират първите шест. Снощи "лъвовете" играха с Аржентина и се нуждаеха от задължителна победа, но и при нея не всичко беше в техните ръце, защото нашите чакаха мачовете на Белгия, Полша и Русия. Четирите тима се бореха за две места, като нашите бяха с най-лошите допълнителни показатели. Белгийците играха с класиралия се за финалите Франция, поляците срещнаха почти отпадналия САЩ, а руснаците спориха с Иран, който също бе с илюзорни шансове за мачовете в Бразилия. Преди финалния кръг пък визи бяха взели Франция, Сърбия и Бразилия, а в последния си мач Канада би Италия с 3:1 и излезе четвърти. По регламент класирането се определя от броя на победите.
В последния уикенд от груповата фаза в Кордоба нашите първо паднаха от Бразилия с 0:3 гейма (-15, -19, -22), след което наказаха актуалния шампион в Лигата Сърбия с 3:2 (18, -20, 23, -24, 12). Срещу "Селесао" селекционерът Пламен Константинов пусна резервите, за да запази основния състав за последните два мача. В балканския сблъсък с "Плавите" българите играха доста стабилно, макар, че изпуснаха отлична възможност да затворят мача с 3:1. В четвъртия гейм те дръпнаха с 11:4, а в края водеха с 21:17 и 23:19, но допуснаха обрат. В тайбрека обаче нашите поведоха с 8:4 и 14:12 и при първия мачбол затвориха срещата с единична блокада на капитана Виктор Йосифов. Най-резултатен стана Цветан Соколов с 26 т. 22-годишният Розалин Пенчев добави 18, а Николай Николов 17, 6 от които на блок. Николай Пенчев се отчете със 7, а Йосифов с 5. За сърбите Урош Ковачевич заби 15 т., а Александър Благойевич 11.
"Доволен съм от победата, но не и от начина, по който играхме. Особено от начина, по който загубихме четвъртия гейм. Ако искаме да бъдем един от най-добрите отбори, не можем да губим такива геймове, защото обикновено така можем да загубим и мачовете", каза Константинов. Нашите не са се класирали за финалите от 2013 г.
"Борихме се много за тази победа. Понякога, когато трябва да спечелиш насила, не играеш много добре, но за нас най-важна беше победата", сподели Соколов.
"Дадох шанс на тези, които обикновено не играят, така че нивото не е същото като със стартовата шестица. Наистина съм доволен от качеството на играта и сърцето, което вложиха. Наистина бяхме се предали в четвъртия гейм и се върнахме по страхотен начин, така че съм доволен от това как момчетата реагираха и от начина, по който играха. Горд съм, защото показаха най-доброто, което можеха", обяви селекционерът на Сърбия Никола Гърбич.


Цветан Соколов забива през двойната блокада на Сърбия за победата на България с 3:2 гейма

Снимка fivb.org

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ