16 Април 2024вторник16:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 117

автор:Дума

visibility 306

Анатолий Карпов ще играе шах с магистрати в София
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще бъде домакин на шахматна среща между 12-ия световен шампион  Анатолий Карпов и магистрати. Във ВСС ще се проведе сеанс на едновременна игра на 10 дъски. Участие са заявили следователи, боксьорът Кубрат Пулев и футболистът Христо Йовов. Събитието е организирано със съдействието на Ясен Тодоров, член на ВСС. Той бе сред основните организатори на проведената през декември 2016 г. шахматна среща с българския гросмайстор и световен шампион по шах Веселин Топалов.


Везенков в топ 10 на леките крила в драфта на НБА
Александър Везенков попадна в челната десетка на най-добрите леки крила в драфта. Изданието USA Today изготви топ 10 на баскетболистите на всяка позиция, като 21-годишният българин е поставен именно под №10 на своя пост. Везенков направи добър сезон с екипа на Барселона и в 35 мача в испанското първенство имаше по 8,7 т. и 3,1 борби, докато в 30 мача в Евролигата се отличаваше със 7,5 т., 3,2 борби и 1,1 асистенции. Драфтът в НБА е в четвъртък, като в САЩ се говори, че българинът може да бъде избран във втори кръг.


Караилиев с норматив за световното по лека атлетика
Момчил Караилиев покри норматив за участие на световното в Лондон през август. Стандартът е 16,80 м, а на националния шампионат за юноши и девойки под 20 г. в София, където той участва извън класирането, националът се приземи на 17,05 м. Това е най-добрият опит на 35-годишния сливналия от осем години. За последно Караилиев беше скачал над 17 м през 2009 г., когато на турнира "Павел Павлов" постави личния си рекорд за досегашната си кариера от 17,41 м. Момчил стана петият български атлет, който си осигурява участие на шампионата на планетата. В дисциплината това вече стори Георги Цонов, който скочи 16,93 м преди седмица в Пловдив. Останалите са Ивет Лалова (100 м и 200 м), Радослава Мавродиева (гюле) и Митко Ценов (3000 м стипълчейз).

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 282

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 280

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 271

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ