Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Ноември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Икономика

Дават 6 млн. лв. за ремонт по нови участъци от "Тракия"

Дума

16. Юни 2017 , брой: 116   186   0Очаква се да бъдат одобрени и отпуснати от Министерския съвет 6 млн. лв. за преасфалтиране на активната лента на магистрала "Тракия" от Пловдив към Бургас, като ремонтните дейности са планирани от септември. Това е заявил в Пловдив министърът на регионалното развитие Николай Нанков, съобщиха от МРРБ. Това на практика се случва четири години след окончателното завършване на магистрала "Тракия" през 2013 г. Според Нанков след въвеждането на смесената система с тол такса и електронни винетки ще има по-голям ресурс за подобряване на състоянието на пътната мрежа в страната.
Министърът признава, че част от пътните проекти на Агенция "Пътна инфраструктура", които се финансират със средства от Оперативна програма "Региони в растеж", буксуват заради обжалвания на тръжните процедури. От 15 отсечки могат да стартират ремонти по три, а всички останали са в процедура по обжалване, допълни той. Той каза, че от 3,18 млрд. лв. общ ресурс по програма "Региони в растеж"  договорените средства са над 1,7 млрд. лв., или 58%, от които 12% са разплатени към изпълнители на проекти.
"Има проблеми с конкретни бенефициенти, като забавяне на инвестиционния проект за 163 млн. лв. с Министерството на здравеопазването за подкрепа на Спешната помощ. Създадохме работна група, която да ускори изпълнението на проекта, като до края на годината ще бъде готова апликационната форма", съобщи Нанков.

 

 

Икономика

  • Мнозинството отхвърли поисканата от левицата промяна в облагането на доходите и така страната ни остава единствената в ЕС с плосък данък
    24. Ноември 2017 231
    100
    0

    Парламентарната комисия по бюджет и финанси не прие предложенията на "БСП за България" за промени в бюджета за 2018 г. Едно от най-важните предложения на левицата беше за промяна на данъчното облагане на доходите и така България остава единствената държава в Европейския съюз с плосък данък, в която работещите са и с най-ниските доходи в...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"