Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Ноември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Пегас

Концерт

Нов симфоничен оркестър закрива сезона

Дума

16. Юни 2017 , брой: 116   299   0"Нощна музика" от Моцарт, "Серенада 12" за духови инструменти К 388; "Следобедът на един фавн" от Клод Дебюси и "Просветлена нощ" за струнен оркестър (ар. от Струнен секстет) от Арнолд Шьонберг ще звучат на 20 юни в зала "България" от 19.30 ч. С този концерт Нов симфоничен оркестър закрива 26-ия си сезон. Музикалният директор на състава Петко Димитров пристига от Ню Йорк, за да дирижира концерта.
Маестро Димитров е музикален директор на Нов симфоничен оркестър и на Младежкия симфоничен оркестър "Лейкланд". Димитров също така е главен диригент на Младежки симфоничен оркестър "Джеминай" и помощник-диригент на Симфоничния оркестър на Риджфийлд. От февруари 2015 г. Петко Димитров преподава оркестрово свирене и ръководи симфоничен оркестър в щата Ню Йорк.


 

 

 

Пегас

 • От редактора
  17. Ноември 2017 226
  474
  0

  Има един момент в "Под игото", когато на годишния изпит малката Събка казва това, което другите мислят и споделят помежду си, но не смеят да изрекат на глас. В настъпилата неловка ситуация верните хора на бея злорадстват. И само кака Гинка се провиква: "Па какво сте такива втрещени? Бога ли разпна момичето? Казва си правото!"
  Сетих се за тази сцена покрай бурята от...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"