Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Юли 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Пегас

Концерт

Нов симфоничен оркестър закрива сезона

Дума

16. Юни 2017 , брой: 116   192   0



"Нощна музика" от Моцарт, "Серенада 12" за духови инструменти К 388; "Следобедът на един фавн" от Клод Дебюси и "Просветлена нощ" за струнен оркестър (ар. от Струнен секстет) от Арнолд Шьонберг ще звучат на 20 юни в зала "България" от 19.30 ч. С този концерт Нов симфоничен оркестър закрива 26-ия си сезон. Музикалният директор на състава Петко Димитров пристига от Ню Йорк, за да дирижира концерта.
Маестро Димитров е музикален директор на Нов симфоничен оркестър и на Младежкия симфоничен оркестър "Лейкланд". Димитров също така е главен диригент на Младежки симфоничен оркестър "Джеминай" и помощник-диригент на Симфоничния оркестър на Риджфийлд. От февруари 2015 г. Петко Димитров преподава оркестрово свирене и ръководи симфоничен оркестър в щата Ню Йорк.


 

 

 

Пегас

 • От редактора
  21. Юли 2017 141
  305
  0

  Името на Никола Вапцаров стои редом с това на Ботев и Вазов в съкровищницата на нашата литература. Но той е и от малкото ни поети със световна известност: поезията му е преведена на над 90 езика.
  През 1979 година с Указ на Държавния съвет на НР България е учредена Международна литературна награда "Никола Вапцаров". Нейни носители са световноизвестни имена: Иняцио Бутита от...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"