Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Юни 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Пегас

Спектакъл

Андрей Толшин репетира с български студенти

Дума

16. Юни 2017 , брой: 116   75   0Проф. дин Андрей Толшин, който е преподавател в Санктпетербургската академия за театрални изкуства (най-голямата образователна театрална институция в Русия), пристигна в България по покана на проф. д-р Александър Илиев, за да постави "Нос" от Н. В. Гогол. Гост постановчикът репетира усилено със студентите от класа на проф. Илиев, специалност театър на движението - пантомима.
"Спектакълът по повестта на Н. В. Гогол "Нос" включва в себе си и няколко фрагмента от "Невски проспект", както и герои от други произведения на автора. Основа на представлението ще бъде разгръщането с помощта на Мейерхолдовата биомеханика на неправдоподобно и свръхестествено събитие. Трябва да се прочетат произведенията на Всеволод Мейерхолд, да се изслуша операта "Нос" на Шостакович, да се изгледат и няколко класически руски филма, заснети по произведения на Гогол", посочва проф. Толшин. Той ще остане у нас до 1 юли. Премиерата на "Нос" се очаква около 1 октомври. Спектакълът ще бъде "пуснат на вода" от  колегата му проф. д-р Александър Илиев.

 

 

Пегас

 • От редактора
  23. Юни 2017 121
  53
  0

  Повод да напиша следващите редове са годишните награди на БГ Радио, раздадени преди няколко дни. Провокираха ме текстовете на песните. Провокираха ме като поет. А като родител съм възмутен.
  Музиката може да не е моята, но е хубава. Радвам се и за изпълнителите, повечето от тях безспорно талантливи.
  Само че всяка песен е и текст.
  Именно откъм текст куцат наградените песни. В...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"