Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Ноември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Пегас

Спектакъл

Андрей Толшин репетира с български студенти

Дума

16. Юни 2017 , брой: 116   319   0Проф. дин Андрей Толшин, който е преподавател в Санктпетербургската академия за театрални изкуства (най-голямата образователна театрална институция в Русия), пристигна в България по покана на проф. д-р Александър Илиев, за да постави "Нос" от Н. В. Гогол. Гост постановчикът репетира усилено със студентите от класа на проф. Илиев, специалност театър на движението - пантомима.
"Спектакълът по повестта на Н. В. Гогол "Нос" включва в себе си и няколко фрагмента от "Невски проспект", както и герои от други произведения на автора. Основа на представлението ще бъде разгръщането с помощта на Мейерхолдовата биомеханика на неправдоподобно и свръхестествено събитие. Трябва да се прочетат произведенията на Всеволод Мейерхолд, да се изслуша операта "Нос" на Шостакович, да се изгледат и няколко класически руски филма, заснети по произведения на Гогол", посочва проф. Толшин. Той ще остане у нас до 1 юли. Премиерата на "Нос" се очаква около 1 октомври. Спектакълът ще бъде "пуснат на вода" от  колегата му проф. д-р Александър Илиев.

 

 

Пегас

 • От редактора
  17. Ноември 2017 226
  474
  0

  Има един момент в "Под игото", когато на годишния изпит малката Събка казва това, което другите мислят и споделят помежду си, но не смеят да изрекат на глас. В настъпилата неловка ситуация верните хора на бея злорадстват. И само кака Гинка се провиква: "Па какво сте такива втрещени? Бога ли разпна момичето? Казва си правото!"
  Сетих се за тази сцена покрай бурята от...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"