Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Ноември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Пегас

Премиера

Поезията на Радомир Андрич на български

Дума

16. Юни 2017 , брой: 116   258   0Ресторант "Мон Парнас" бе домакин на представянето на стихосбирката "Тайна" от известния поет Радомир Андрич, председател на Съюза на сръбските писатели.
Книгата е издадена от "Български писател" и съдържа преведени стихотворения на поета. Тя бе представена от нейния редактор Боян Ангелов и преводачите й Таня Попова и Димитър Христов. Специален гост на премиерата бе и сръбският поет Йеремия Лазаревич. По време на представянето звучаха стихове както от книгата в превод на български, така и в оригинал на сръбски.
Радомир Андрич държа дълго и емоционално слово за съвременната поезия, за славянската писменост и борбата за запазване на кирилицата в Сърбия, за добрите връзки между двата Съюза - на сръбските и българските писатели.
Радомир Андрич е един от най-четените съвременни сръбски поети. Автор е на над 30 стихосбирки, творбите му са преведени на десетки езици, носител е на множество национални и международни литературни награди.

 

 

 

Пегас

 • От редактора
  17. Ноември 2017 226
  474
  0

  Има един момент в "Под игото", когато на годишния изпит малката Събка казва това, което другите мислят и споделят помежду си, но не смеят да изрекат на глас. В настъпилата неловка ситуация верните хора на бея злорадстват. И само кака Гинка се провиква: "Па какво сте такива втрещени? Бога ли разпна момичето? Казва си правото!"
  Сетих се за тази сцена покрай бурята от...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"