Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Юни 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Пегас

Премиера

Поезията на Радомир Андрич на български

Дума

16. Юни 2017 , брой: 116   72   0Ресторант "Мон Парнас" бе домакин на представянето на стихосбирката "Тайна" от известния поет Радомир Андрич, председател на Съюза на сръбските писатели.
Книгата е издадена от "Български писател" и съдържа преведени стихотворения на поета. Тя бе представена от нейния редактор Боян Ангелов и преводачите й Таня Попова и Димитър Христов. Специален гост на премиерата бе и сръбският поет Йеремия Лазаревич. По време на представянето звучаха стихове както от книгата в превод на български, така и в оригинал на сръбски.
Радомир Андрич държа дълго и емоционално слово за съвременната поезия, за славянската писменост и борбата за запазване на кирилицата в Сърбия, за добрите връзки между двата Съюза - на сръбските и българските писатели.
Радомир Андрич е един от най-четените съвременни сръбски поети. Автор е на над 30 стихосбирки, творбите му са преведени на десетки езици, носител е на множество национални и международни литературни награди.

 

 

 

Пегас

 • От редактора
  23. Юни 2017 121
  53
  0

  Повод да напиша следващите редове са годишните награди на БГ Радио, раздадени преди няколко дни. Провокираха ме текстовете на песните. Провокираха ме като поет. А като родител съм възмутен.
  Музиката може да не е моята, но е хубава. Радвам се и за изпълнителите, повечето от тях безспорно талантливи.
  Само че всяка песен е и текст.
  Именно откъм текст куцат наградените песни. В...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"