Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Септември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Пегас

Премиера

Поезията на Радомир Андрич на български

Дума

16. Юни 2017 , брой: 116   217   0Ресторант "Мон Парнас" бе домакин на представянето на стихосбирката "Тайна" от известния поет Радомир Андрич, председател на Съюза на сръбските писатели.
Книгата е издадена от "Български писател" и съдържа преведени стихотворения на поета. Тя бе представена от нейния редактор Боян Ангелов и преводачите й Таня Попова и Димитър Христов. Специален гост на премиерата бе и сръбският поет Йеремия Лазаревич. По време на представянето звучаха стихове както от книгата в превод на български, така и в оригинал на сръбски.
Радомир Андрич държа дълго и емоционално слово за съвременната поезия, за славянската писменост и борбата за запазване на кирилицата в Сърбия, за добрите връзки между двата Съюза - на сръбските и българските писатели.
Радомир Андрич е един от най-четените съвременни сръбски поети. Автор е на над 30 стихосбирки, творбите му са преведени на десетки езици, носител е на множество национални и международни литературни награди.

 

 

 

Пегас

 • От редактора
  15. Септември 2017 181
  251
  0

  Ето, ти тръгваш към училището. Това е твоят празник. Обличаш официалната си дреха, която пазиш за този ден. Която носиш само на този ден. Цветя, стихотворения и песни. После...
  После започва твоята неравна борба.
  Ти искаш да дадеш знания на своите ученици, да ги възпиташ в ценности, добродетели... Но се изправяш за пореден път срещу...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"