Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Юли 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Икономика

Индексът Софикс ще се изчислява по нови правила

Дума

16. Юни 2017 , брой: 116   125   0Индексът на Българската фондова борса (БФБ) Софикс ще се изчислява по нови правила. Съветът на директорите на борсата е одобрил промените в правилата за изчисляване на индексите, като следващото преразглеждане на състава им ще става според новия регламент.
    Преди няколко месеца финансовият портал Investor.bg сигнализира, че Българската фондова борса е използвала грешни данни при ребалансирането на основния индекс SOFIX и от него неправилно отпадна "Индустриален холдинг България" за сметка на "Еврохолд България".
    След проверка Комисията за финансов надзор установи, че наистина има проблем в правилата за изчисляване на борсовите индекси и разпореди на БФБ в най-кратък срок да ги измени. От БФБ са информирали КФН за одобрените нови правила за изчисляване на индексите, съобщиха още оттам. Борсата и Централният депозитар ще осигурят достъп до информация за критериите за включване на компании в индекса, която ще публикуват ежедневно.

 

 

Икономика

 • Бизнесът у нас бави 22% от получените фактури, предприемачите ни са в дъното на класацията по редовност на плащания в Европа
  26. Юли 2017 144
  136
  0

  Една четвърт, или 24% от фирмите в България твърдят, че се чувстват застрашени от фалит поради просрочени вземания. Това показват данни от десетото проучване "Навици на плащане в Европа" 2017. То е изготвено от колекторската компания EOS съвместно с независимия институт за пазарни проучвания Kantar TNS и обхваща 3200 компании в 16 европейски държави.
  Навременните плащания в...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"