Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Юни 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Икономика

Индексът Софикс ще се изчислява по нови правила

Дума

16. Юни 2017 , брой: 116   87   0Индексът на Българската фондова борса (БФБ) Софикс ще се изчислява по нови правила. Съветът на директорите на борсата е одобрил промените в правилата за изчисляване на индексите, като следващото преразглеждане на състава им ще става според новия регламент.
    Преди няколко месеца финансовият портал Investor.bg сигнализира, че Българската фондова борса е използвала грешни данни при ребалансирането на основния индекс SOFIX и от него неправилно отпадна "Индустриален холдинг България" за сметка на "Еврохолд България".
    След проверка Комисията за финансов надзор установи, че наистина има проблем в правилата за изчисляване на борсовите индекси и разпореди на БФБ в най-кратък срок да ги измени. От БФБ са информирали КФН за одобрените нови правила за изчисляване на индексите, съобщиха още оттам. Борсата и Централният депозитар ще осигурят достъп до информация за критериите за включване на компании в индекса, която ще публикуват ежедневно.

 

 

Икономика

  • Левицата ще внесе свои предложения за промени преди второто четене на законопроекта
    23. Юни 2017 121
    13
    0

    След доста дебати народните представители приеха вчера на първо четене промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК), внесени от Министерския съвет и подготвени от Министерството на финансите. "За" гласуваха 102 депутати, "против" бяха 80 и трима се въздържаха. Една от най-коментираните промени е драстичното намаляване на разплащанията в брой. Депутатите...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"