20 Април 2024събота15:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Здраве

Вода вместо алкохол и безалкохолни сваля до няколко килограма

/ брой: 116

автор:Дума

visibility 32

Експертите твърдят, че човек може да свали няколко килограма само като замени всички останали напитки - алкохолни, безалкохолни или подсладени - с вода. Тя е чист, натурален продукт и не съдържа калории. Освен това водата пречиства организма, съдейства за освобождаването от всичко излишно и разгражда мазнините по естествен начин. Водата е важна част от всяка комплексна програма за намаляване на теглото.
Препоръчително е да се пие по чаша вода 15-30 минути преди хранене и 1-1,5 часа след това.
"СЗО препоръчва през лятото да се пият до 2,9 л течности за мъжете и до 2,2 л за жените. Правилото за редовно и балансирано хранене е валидно през всеки сезон, но е добре през лятото да приемаме достатъчно течности, да се движим активно и да прекарваме повече време сред природата" - коментира д-р Райна Стоянова, диетолог и експерт по здравословно хранене
Според д-р Стоянова засиленият прием на вода не само пречиства организма, но води до подобряване на настроението и самочувствието.
Близо 40% от българските жени се притесняват да се съблекат по бански на плажа, докато при мъжете този процент е 17. В същото време 68% от българите признават, че биха искали да отслабнат, за да посрещнат летните месеци в добра физическа форма. Всеки четвърти българин не е доволен от тялото си. Това показват данни от проучване на "Алфа Рисърч", проведено през май 2017 г. сред градското население в България.
Страхът от напълняване е проблем за 3/4 от жените и за над 50% от мъжете.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ