Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Септември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Неделник

Здраве

Вода вместо алкохол и безалкохолни сваля до няколко килограма

Дума

16. Юни 2017 , брой: 116   245   0Експертите твърдят, че човек може да свали няколко килограма само като замени всички останали напитки - алкохолни, безалкохолни или подсладени - с вода. Тя е чист, натурален продукт и не съдържа калории. Освен това водата пречиства организма, съдейства за освобождаването от всичко излишно и разгражда мазнините по естествен начин. Водата е важна част от всяка комплексна програма за намаляване на теглото.
Препоръчително е да се пие по чаша вода 15-30 минути преди хранене и 1-1,5 часа след това.
"СЗО препоръчва през лятото да се пият до 2,9 л течности за мъжете и до 2,2 л за жените. Правилото за редовно и балансирано хранене е валидно през всеки сезон, но е добре през лятото да приемаме достатъчно течности, да се движим активно и да прекарваме повече време сред природата" - коментира д-р Райна Стоянова, диетолог и експерт по здравословно хранене
Според д-р Стоянова засиленият прием на вода не само пречиства организма, но води до подобряване на настроението и самочувствието.
Близо 40% от българските жени се притесняват да се съблекат по бански на плажа, докато при мъжете този процент е 17. В същото време 68% от българите признават, че биха искали да отслабнат, за да посрещнат летните месеци в добра физическа форма. Всеки четвърти българин не е доволен от тялото си. Това показват данни от проучване на "Алфа Рисърч", проведено през май 2017 г. сред градското население в България.
Страхът от напълняване е проблем за 3/4 от жените и за над 50% от мъжете.

 

 

Неделник

  • Свят храм ли е то днес и жреци на знанието и възпитанието ли са учителите
    15. Септември 2017 181
    181
    0

    Първият училищен ден е скъп спомен за всекиго от нас. Първият звънец, първата учителка, първите съученици и приятели са незабравими! Пазим ги в душите си и всяка година, когато на 15 септември видим първолаците с китки, когато чуем училищния звънец, сърцата ни се разтуптяват. Оживяват у нас онези дни, когато и ние, трепетни и развълнувани, сме...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"