Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Ноември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Неделник

Здраве

Изтеглят 2 лекарства от пазара

Дума

16. Юни 2017 , брой: 116   228   0От 31 януари 2018 г. "Актавис" ЕАД постоянно преустановява продажбите в България на тобрамицин Актавис (Tobramycin Actavis 80 mg/2 ml solution for injection 2mlx5, съдържащ активното вещество tobramycin), става ясно от електронната страница на ИАЛ.
Тобрамицин се използва за лечение на тежки инфекции, причинени от чувствителни микроорганизми - пикочно-полови инфекции, инфекции на дихателните пътища, инфекции на кожата, костите, ставите и др. Препаратът се прилага в комбинация с други антибиотици за лечение на тежки инфекции, причинени от Грам-отрицателни микроорганизми, когато не е възможно прилагането на по-слаботоксичен антимикробен продукт. Продуктът се използва профилактично в хирургията при коремни операции и болни в реанимация.
Един флакон струва около 4 лв.
От 11 юли 2017 г. и Novartis Pharma GmbH постоянно преустановява продажбите в България на метергин (Methergin 0,125 mg coated tablets x 30, съдържащ активното вещество methylergometrineсе). Метергин се използва в акушерството за активно водене на третата фаза на раждането (като средство, стимулиращо отделянето на плацентата и намаляване на кръвозагубата). Препаратът се прилага при лечение на непълно възстановяване размера на матката, лохиометра (разширяване на матката в резултат на задържане на секрети, кръв или остатъци oт тъкани, които не могат да бъдат елиминирани) и кръвотечение след раждане.
Една опаковка таблетки струват около 2.50 лв.

 

 

Неделник

 • В Природонаучния музей на Пловдив бе открита зала "Тропик" - дом на 400 огромни, чудно красиви пеперуди
  17. Ноември 2017 226
  218
  0

  Имате желание да попаднете в джунглата? Може и да не предприемате дълго, уморително и скъпоструващо пътуване. Отправете се към чудния тракийски град Пловдив. Идете в новата зала "Тропик" в Природонаучния музей в града на тепетата и ще се окажете в едно малко кътче от екзотичната джунгла!
  Там, сред зеленината на 50 вида тропически...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"