29 Март 2024петък16:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гeорги Мамалев се "клонира" за клип на Народния театър

Любимецът на зрителите засне реклама за пет представления на открито от 3 до 7 юли

/ брой: 115

автор:Дума

visibility 711

Актьорът от Народния театър Георги Мамалев влезе в двойна роля за рекламния клип на "Театър пред театъра". Чаровният любимец засне забавното видео, за да покани зрителите на грандиозното закриване на сезона, което ще бъде с пет представления на открито между 3 и 7 юли.
За първи път в историята си Народният театър показва спектакли под небето, като за целта ще бъдат издигнати сцена и трибуни с 1000 места. Мамалев ще играе в два от спектаклите - "Мнимият болен" на 3 и 4 юли, и "Лунатици" на 5 юли. На 6 и 7 юли пък любителите могат да гледат хитовия "Почивен ден" на Камен Донев.
В клипа, който до броени дни ще се завърти и в ефира и мрежата, Мамалев влиза в ролята на съвременен Гъливер, като едновременно гледа и играе себе си, сменяйки умело всекидневния си образ с този на комичния хипохондрик Арган от "Мнимият болен". Видеото е заснето в Народния, а част от действието се развива на фона на костюми от богатия архив на театъра, както и на голяма сцена. Концепцията и реализацията са дело на екип на театъра.
Билетите за "Театър пред театъра" вече се продават на касите и онлайн на сайта по 20 и 25 лв. Ученици, студенти, пенсионери и лица в неравностойно положение ползват специално намаление, цените за тях са от 10 и 15 лв. Началният час на представленията е 21.30.
Публиката ще има възможност да се забавлява с "Мнимият болен" по Молиер под режисурата на Владлен Александров. Участват още Ева Тепавичарова, Албена Колева, София Бобчева, Владислава Николова, Михаил Петров, Павел Иванов, Христо Чешмеджиев, Христо Терзиев, Сава Драгунчев, Валентин Балабанов и др. "Лунатици" по Кен Лудвиг на режисьораката Росица Обрешкова е на 5 юли с участието на Михаил Петров, Аня Пенчева, Виолета Гиндева/Анна Петрова, Васил Драганов, Христо Чешмеджиев и др. Програмата ще завърши на 6 и 7 юли с "Почивен ден" от Камен Донев. Зрителите ще видят в ролите още Антон Радичев, Мария Каварджикова, Кирил Кавадарков, Благовест Благоев, Карла Рахал, Биляна Петринска, Марин Янев, Илиана Коджабашева и др.



Снимка НТ "Иван Вазов"

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ