27 Април 2024събота02:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Светлин Русев, Франсоа Салк и Жан-Жак Канторов в изява със Софийската филхармония

/ брой: 115

автор:Дума

visibility 50

Софийската филхармония представя три запомнящи се концерта днес, на 20 и 22 юни. Днес Светлин Русев - цигулка, и Франсоа Салк - виолончело, под диригентството на Жан-Жак Канторов ще изпълнят два от най-прочутите концерти на Брамс - за цигулка и за цигулка и виолончело.
Светлин Русев няма нужда от представяне, неговите неповторими изпълнения са му спечелили световна слава и обичта на публиката в България и на пет континента. Франсоа Салк е виртуозен виолончелист, носител на първи награди от най-престижните конкурси. Известен е с живия си интерес към проекти, в които класика, джаз и етно се преплитат във вълнуваща амалгама. Жан-Жак Канторов, популярен като един от най-блестящите цигулари на своето поколение, днес е много успешен диригент, с когото българската публика се е срещала в паметни концерти с именити солисти.
Изтъкнатата пианистка Мария Принц ще представи на 20 юни последния от цикъла концерти "Мария Принц със звезди от международните сцени и солисти на Софийската филхармония". Гост ще бъде Роберт Ноч - първо виолончело на Виенската филхармония, преподавател в Университета за музика и изпълнителско изкуство във Виена, солист и камерен изпълнител с международна слава. В трио с Кремена Ачева - дългогодишен водач на флейтовата група на Софийската филхармония, те ще изпълнят творби от Данци, Вебер, Шуман и Брамс.
В концерта "Духът на Севера" на 22 юни публиката ще се срещне със Сонг Джин Чо, носител на трета награда от конкурса "Чайковски" едва 16-годишен и победител на 17-ото издание на конкурса "Шопен". Саша Мякиля е известен със световните премиери на повечето творби на Филип Глас. Кариерата му го отвежда в Кливландския оркестър, а през 2015 г. по покана на Валерий Гергиев дирижира концерти на Мариинския театър.



Франсоа Салк,           Светлин Русев и Жан-Жак Канторов

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ