20 Април 2024събота01:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Търговия на едро

/ брой: 114

автор:Велиана Христова

visibility 1382

Най-гот е, когато в парламента можеш да се продадеш скъпо. Търговията на едро се завъртя вчера на пълни обороти, когато в правната комисия влезе за обсъждане законът на ГЕРБ за мажоритарния вот, взет под копир от Слави Трифонов. Много след референдума се видя, че народецът хич не е разбрал каква система му предлагат, какво точно пише във въпросите, и е гласувал, за "да му видим сметката на парламента", дето никой не го харесва. А не го харесват хората, защото всеобщо мнение е, че избраниците отиват във властта, за да уредят всички свои хатъри, не дереджето на хората. Да, ама чак по-късно избирателите започнаха лека-полека да схващат, че са ги преметнали, защото "новата" система бетонира точно това - корпоративния вот, лесното купуване на гласове, феодализма и деребейството над цели райони.
Думата ми сега обаче не е за системата. А е за ДПС, примерно, което досега бе категорично "против" мажоритарната система, пък сега се поогледа в ситуацията и изведнъж стана "за". Ще изтъргува вота си най-изгодно. Хамид Хамид направо и нагло си го каза: системата ще е срещу националния интерес, ама ние ще се погрижим за нас си. Щото в цели райони след мажоритарен избор българска дума няма да се чуе. А като вместо 31 избирателни района станат 240, може и пет гласа да се окажат достатъчни, за да вкарат посочения от ДПС "избраник". Хората с друга "нагласа" ще духат супата. Знаем как става на борсата - имаш пари да пазаруваш на едро, после на дребно ги удвояваш... Пък и ГЕРБ добре го знае.
Марешки е същото, макар и в по-дребни мащаби. Скоро ще се види срещу какво е изтъргувал гласа си "за" в полза на ГЕРБ. Важното е да се продадеш добре. Кяр да пада. Пък като махнат и субсидията за партиите, дето все пак е на светло, иди търси Михаля в тъмното под масата, където олигарсите ще си пазаруват партии. Тая система, дето я вкарват сега, никъде я няма по света, навсякъде са наясно с пороците й. Ама България все не е със света. Затова й предстои да копа под дъното.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ