19 Април 2024петък20:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кристиан Костов пее в Благоевград

Йорданка Христова ще получи приза "БГ Вдъхновение" на церемонията по връчване на 15-ите Годишни музикални награди на БГ Радио

/ брой: 114

автор:Дума

visibility 17

На концерта по повод връчването на 15-ите Годишни музикални награди на БГ Радио с първо изпълнение на Beautiful Mess след успеха си на "Евровизия" ще прозвучи Кристиан Костов. Освен него публиката в Благоевград ще види и чуе и Саги Абитбул с хита, завладял цял свят миналото лято - Stanga. Израелският диджей покори меломаните с песента си с български мотиви от "Чичовите конье" и сега идва, за да я изпълни на живо за първи път в България. 26-годишният продуцент се интересува от различни култури и музикално историческо наследство и случайно попада на български фолклорни песни. Саги остава запленен от магията на българските гласове и включва семпъл в продукцията си Stanga, която скорострелно става масивен международен хит. Следвайки очевидно успешната формула, младият диджей използва български мотиви и в последното си парче Mariko, което излезе през пролетта. 
На сцената в Благоевград на 16 юни, петък, ще се изявят още Рафи, Любо Киров, Део, Орлин Павлов, Дичо и Орлин Горанов, които са били водещи на церемонията през 15-те години история на най-устойчивата и престижна музикална институция в страната. Досега БГ Радио е раздало над 160 статуетки, а 150 песни, 65 от тях - за първи път, са прозвучали на живо от най-бляскавата сцена за българска музика.
На церемонията в Благоевград участие ще вземат още "Авеню", Б.Т.Р., VenZy, Графа, Дара, "D2", Deep Zone Project, "Каффе", Криско, Мариана Попова, Миро, Михаела Маринова, Михаела Филева, Pavell & Venci Venc`, Поли Генова, Тита и др.
Наградата "БГ Вдъхновение 2017", която носи името на Ана Мария Тонкова, и е единствената, избирана не от публиката, а от екипа на радиото, ще вземе Йорданка Христова.
И тази година останалите финалисти ще бъдат избрани от слушателите. Гласуването тече на www.bgradio.bg, а последен срок е 15 юни в полунощ.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ