26 Април 2024петък16:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Футбол

/ брой: 114

автор:Дума

visibility 36

Младежите загубиха от Гърция
Българският национален отбор за младежи до 21 години отстъпи на Гърция с 0:1 в контрола на базата в Бояна. Гостите играха по-силно през цялата среща, създадоха много възможности и съвсем заслужено стигнаха до успеха. Гола вкара Анастасиос (48).


Обвиниха Роналдо в укриване на 15 млн. евро данъци
Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо бе обвинен от Испанската прокуратура в незаконно и умишлено укриване на близо 15 млн. евро данъци. В изявлението се казва, че португалецът е използвал "бизнес структура", създадена през 2010 г., за да прикрива приходите си от рекламни договори. Обвинението е базирано на доклад, изготвен от националната данъчна служба на Испания.


Иран втори се класира на Световното в Русия
Иран се класира за Мондиала в Русия след победа над Узбекистан с 2:0. Азиатците са третият отбор с виза след Бразилия и домакина Русия, който я взима по право. След осем кръга в квалификационната група А Иран събра 20 т. и води с осем пред третия Узбекистан два мача преди края. Вторият Южна Корея е с 13 т., но и мач по-малко. Воденият от Карлос Кейрош състав не е допуснал гол в групата си. Иран се класира за втори пореден и общо за пети път на световно първенство след 1978, 1998, 2006 и 2014 г. Надпреварата в Русия ще се проведе от 14 юни до 15 юли 2018 г.


Сириец и афганистанец са включени в "Отбора на надеждата"
Сириецът Барзан Ага Мохамад и афганистанецът Мохамад Салем Сатари попаднаха в разширения състав на българския отбор за бездомни. Двамата са сред поканените в "Отбора на надеждата", който в началото на юли започва подготовка за световното първенство в Осло. Мохамад и Сатари са привлекли вниманието на селекционера Кирил Кюлев по време на европейския стрийт футбол фестивал, който се проведе в София в края на май. Сириецът е вратар и живее в бежанския лагер в Харманли, докато афганистанецът е полеви играч и е настанен в столичния приемателен център във "Военна рампа".

Снимка БГНЕС

Капитанът на Ботев Пд Лъчезар Балтанов (вляво) и наставникът Николай Киров позират с отличията за отбор и треньор на месец май, след като "канарите" триумфираха за Купата на България

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 269

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 255

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 223

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 244

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ