20 Април 2024събота00:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 114

автор:Дума

visibility 275

България с девет титли на световното по ММА и граплинг
Девет златни медала завоюваха българските бойци на световното първенство по ММА и граплинг, организирано от ISFA. На финала в абсолютна категория по граплинг за пореден път един срещу друг се изправиха Веселин Дуков и Кристиан Попов. Двамата направиха много атрактивна среща в залата на ст. "Локомотив" в София и отново поставиха България сред най-силните държави в този стил. Мачът за титлата се игра по стария бразилски правилник - без точки и без време, като след 58-минутна ожесточена борба Попов успя да победи. Другите титли за България извоюваха: при юношите Стефан Колев (61 кг), Милчо Дилов (70), Мирослав Хаджийски (77) и Марио Берберов в тежка. При мъжете шампиони станаха Панко Панчев (61), Иван Станчев (66), Петко Кепев (70) и Петър Божков (84).

Ивет се пуска на Диамантената лига в Осло
Ивет Лалова-Колио ще запише поредния си старт в турнирите от Диамантената лига през този сезон. 33-годишната спринтьорка ще участва в бягането на 200 м в Осло в четвъртък. Сребърната медалистка на 100 и 200 м от европейското в Амстердам 2016 г. ще има за основна съперничка европейската рекордьорка в дисциплината Дафне Схипърс (Хол). На старт ще застане и сребърната медалистка на 100 и 200 м от Световното първенство в Москва 2013 г. Мюриел Ауре (Кот д'Ивоар). Най-добрият резултат на 200 м на Ивет през 2017-а е 22,88 сек, а личният й рекорд в дисциплината е 22,32 сек.


Надал вече се класира за финалите в Лондон
Рафаел Надал стана първият сигурен участник на финалите на АТР в Лондон (12-19 ноември), за който се класират осемте най-силно представили се играчи през сезона. Испанецът събра 6915 т. след триумфа на "Ролан Гарос" и до края няма как да бъде изместен от едно от първите осем места. Втори остава Роджър Федерер 4045 т., пред Доминик Тийм (Ав) с 3165 т. и др. Осми в момента е Давид Гофен (Бел) с 1820 т., а след силния старт Григор Димитров падна до 11-а позиция с 1565 т., която в момента му отрежда да е трета резерва.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ