25 Април 2024четвъртък08:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 113

автор:Дума

visibility 23

Адвокати и лекари съдят НАТО
Специален екип от сръбски и чуждестранни адвокати и лекари подготвя жалба срещу 19 държави от НАТО, които участваха в бомбардировките в Сърбия от 1999 г. Лекарите трябва да докажат, че съществува връзка между нарастването на тежките заболявания и използването на уран при въздушните удари.

В Хамбург задържаха заподозрени терористи
В рамките на операция, проведена в северните германски градове Хамбург и Любек и техните околности, са задържани четирима сирийци, заподозрени за членство в терористична групировка. Федералната прокуратура е издала заповеди за арести на четирима братя на възраст между 39 г. и 51 г. Предполага се, че те са членове на "Джабхат ан Нусра".

Турската партия във Франция се провали
Политическата формация на турците във Франция се провали на общите избори в страната на 11 юни. Създадената през 2015 г. т.нар. Партия на равенството и справедливостта (ПРС) не успя дори да се класира на втория тур на изборите. Издигнатите от нея десетина кандидати в района на Страсбург не бяха подкрепени и от самите турци и най-успешно представилият се получи едва 414 гласа.

Навални не получи подкрепа
Едва няколко хиляди души излязоха в подкрепа на осъдения за криминална дейност опозиционер Алексей Навални в Русия, страна със 142 милиона души население. Имаше извършени и арести, след като властите предупредиха организаторите, че не могат да провеждат мероприятието в Москва.

Ято приземи самолет

Пътнически самолет на турските авиолинии беше принуден да се върне обратно и да кацне на летище Истанбул, след като се сблъска с ято чайки. Инцидентът е станал със самолет Боинг 737-800, изпълняващ редовен полет по вътрешните линии от Истанбул до Батман. Установено е, че самолетът се е сблъскал с 5 чайки.

Румънски МиГ-21 катастрофира
Пилотът на румънския МиГ-21, който се разби в югоизточния окръг Костанца (Кюстенджа), е в стабилно състояние, съобщи Аджерпрес. Машината е била вдигната във въздуха сутринта за тренировъчен полет в рамките на военните учения "Тракийски орел 2017", провеждани съвместно с ВВС на България. Самолетът, управляван от лейтенант Адриан Станку, обаче получил повреда в двигателя. Пилотът катапултирал, а машината се разбила.

БГНЕС

Самолет "Ербъс" на китайската авиокомпания "Чайна ийстърн еърлайнс" бе принуден след час полет да се върне на летището в Сидни само с един двигател. В социалните мрежи се появиха снимки, направени от пътници в самолета, на които се вижда огромна пробойна в корпуса на двигателя. Според официален представител на аерогарата в Сидни при кацането на полет MU736 няма пострадали


БГНЕС

Демонстранти изпълниха улиците на пуерториканската столица Сан Хуан в подкрепа на независимостта на страната си. Причина за недоволството им е резултатът от референдума, в който 97% от избирателите гласуваха Пуерто Рико да стане 51-вият щат на САЩ. В гласуването обаче участваха едва 23% от избирателите. Освен това допитването няма задължителен характер. Единствено американският Конгрес има право да променя статута на Пуерто Рико



Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ