25 Април 2024четвъртък04:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 113

автор:Дума

visibility 21

Софийска премиера на "АДdicted" от Петър Чухов
Новата стихосбирка на Петър Чухов "АДdicted" (ИК "Жанет 45") ще бъде представена официално пред софийската общественост на 14 юни от 19 ч. в литературния клуб на Столичната библиотека, пл. "Славейков" 4. За книгата ще говорят доц. дфн Пламен Дойнов, нейният редактор Марин Бодаков, както и художникът оформител Кирил Златков. Ще има и авторско четене, съчетано с музикална картина, подготвена от Иван С. Вълев (LaText). Новата стихосбирка на Петър Чухов "АДdicted" продължава посоката от предишната книга на автора - "Сбогуване с нарцисизма", и събира както съвсем кратки, така и по-дълги текстове. Отново доминира атмосферата на несбъднатост, болезнено очакване, съмнение и скептицизъм, но това, което прави впечатление, е, че основното болкоуспокояващо лекарство, характерно за досегашната поезия на Чухов - иронията, тук е в по-малки дози. Като че ли поетът най-после е добил смелостта да се срещне лице в лице с вездесъщността на загубата, липсата и неосъществеността, да се опита да ги преживее, вместо да ги приспива и отбягва. Резултатът е една болезнена книга, която не спестява нищо както на автора, така и на читателите си, но след нея остава усещането за пречистеност и странен оптимизъм.


Снимка (с) Васил Танев

Събраха над 93 000 лв. за Мадарския конник
Инициативата "Ние обичаме България 2017" събра 93 528,61 лв. Дългосрочната национална кампания, която обедини хиляди българи, е организирана от BILLA България. Тази година бе подкрепен един от най-емблематичните български символи - Мадарският конник. Събраната сума ще бъде използвана за облагородяването на Националния историко-археологически резерват "Мадара", където се намира релефът, и за превръщането на района в атрактивна туристическа дестинация. Средствата ще бъдат преведени по сметката на Регионалния исторически музей в Шумен. Основната част от средствата бе събрана от продадени билети за благотворителния концерт в подкрепа на Мадарския конник на 31 май в зала "Арена Армеец". Част от средствата, които ще бъдат дарени за Мадарския конник, са от продажбата на специални брандирани торбички. Те ще продължат да бъдат налични в магазините на BILLA до края на август. 1 лев от всяка закупена бройка отива за каузата.
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ