25 Април 2024четвъртък19:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Стоичков изнася открит урок по футбол пред НДК

Знаменитата осмица ще раздава автографи върху новата си книга със съвети към млади спортисти

/ брой: 113

автор:Дума

visibility 548

Христо Стоичков ще представи лично новата си книга "Как да печелим във футбола: 88 съвета от номер 8" ("Книгомания") на 14 юни между Билетния център и Моста на влюбените до НДК. На премиерата Камата ще е готов не само да раздава автографи, но и да демонстрира с топка как работят неговите правила пред публиката, научи ДУМА от Ирина Вагалинска, директор рекламни политики и връзки с медиите на "Книгомания". Очаква се сред гостите да има и други прочути спортисти.
Някои от най-известните имена в световния футбол вече високо са оценили книгата. Според Лионел Меси в нея може да се намери "най-важното за футбола, събрано на едно място", а според Жозе Моуриньо, "когато прочетете съветите на Стоичков, вече сте много по-близо до победата". Андрес Иниеста добавя: "Най-накрая любимата игра има своя Навигатор към победата!"
Изданието с илюстрации на Христо Тренев е под редакцията на двама утвърдени спортни журналисти - Владимир Памуков и Тодор Шабански. Авторът посвещава книгата си "на един от най-великите в историята на футбола - покойния вече Йохан Кройф". А ето какво казва във въведението Христо Стоичков за своите 88 правила: "Голяма част от тези правила използвах по време на богатата ми кариера като играч. Те ми помогнаха да спечеля толкова много победи, титли и призове, включително "Златната топка". Тези малки хитринки бяха част от "моите тайни" сред арсенала от оръжия, с които успявах и стигах до победата. Те ми даваха предимство или накланяха везните към мен, когато нещата са били "на кантар". Други преоткрих като треньор, после и като тв анализатор, тъй като футболът е много бързо развиваща се игра, която изисква постоянно усъвършенстване и съобразяване с най-новите тенденции. Затова синтезирах и сега предлагам кратко и ясно обяснени базисните правила, които предопределят победата. Те имат три основни цели:
1. Да създадат максимални предпоставки за сполука;
2. Да намалят грешките на твоя отбор до абсолютния възможен минимум;
3. Да принуждават съперника да греши и да се чувства объркан."
Националната лотария подкрепя Христо Стоичков в издаването на тази книга с надеждата, че някой от читателите й може да бъде следващата българска суперзвезда в спорта.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ