20 Април 2024събота09:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 113

автор:Дума

visibility 15

WADA разследва Роберто Карлош
Международната антидопингова агенция (WADA) започва разследване срещу бившия бразилския национал Роберто Карлош. Причината е филм на ARD, в който се съобщава как ексзащитникът на Реал Мадрид е използвал наркотични вещества, давани му от бразилския лекар Жулио Сезар Алвес. Самият играч категорично отрича обвиненията, като даже не признава, че познава лекаря. Той се закани да съди германската телевизия, защото смята, че обвиненията са неоснователни. 44-годишният Карлош приключи кариерата си през 2015 г. Той беше обявен сред гостите за мача на Димитър Бербатов утре.


Продадоха кецове на Майкъл Джордан за 196 373 долара
Чифт кецове на Майкъл Джордан бяха продадени на търг за 190 373 долара. Това е рекорд за използвани по време на мач спортни обувки. Джордан играе с този чифт при победа срещу Испания във финала на олимпийския баскетболен турнир в Лос Анджелис през 1984 г. По информация на ESPN това са последните кецове "Конвърс", носени от легендарния баскетболист в официален мач. Джордан отбелязва 20 точки в коша на Испания, а САЩ постигат категорична победа с 96:65 и печелят деветия си златен медал в 11-ия олимпийски турнир по баскетбол. Това са и последните кецове, носени от Въздушния, преди той да стане професионален играч. Три седмици преди Олимпиадата той е избран под №3 в драфта от Чикаго Булс. През септември подписва договор с "биковете", а месец по-късно става рекламно лице на "Найки".


Питсбърг пак заслужи купа "Стенли"
С два гола в последните 95 секунди Питсбърг Пингуинс победи "Нешвил предатърс" с 2:0 като гост и отново спечели титлата в Националната хокейна лига (НХЛ). "Пингвините" надделяха във финалната серия с 4:2 и завоюваха купа "Стенли" за втора поредна година. Питсбърг стана шампион за пети път в своята история и се превърна в първия отбор през XXI век, който успява да защити титлата си в НХЛ. За последно това направи Детройт Ред Уингс през 1998 г. Капитанът на "пингвините" Сидни Кросби беше избран за най-полезен играч в плейофите. Канадският център печели трофея "Кон Смит" за втора поредна година, а титлата е трета за него след 2009 и 2016 г.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ