26 Април 2024петък16:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хубчев е разучил Беларус

Националите готови за победа в Борисов

/ брой: 109

автор:Марин Милашки

visibility 735

Петър Хубчев е разучил следващия съперник на България в световните квалификации. В петък "лъвовете" гостуват на Беларус в ключов мач от група А, в който при победа ще запазим шансовете си за едно от първите две места. Селекционерът на националния ни отбор, разкри, че е свършил най-важната си задача, а тя е да убеди футболистите, че мачът няма да е лесен. Преди него нашите са с 9 т., а съперникът е едва с две, една обаче от които е след 0:0 с лидера в групата Франция. Тази среща също се игра на "Арена Борисов", където е мачът на българите.
"Усетих последните 4-5 дни, че има натрупана умора сред играчите, което е напълно нормално. Опитахме се да предадем на футболистите, че ни чака много тежък мач. Съставът горе-долу се избистря. Имаме колебания за някои от постовете. Не разчитам на традициите в спорта. Не ме интересува, че до този момент се представяме по-добре от тях. Те са добър тим, трябва да ги надтичаме и надборим, за да постигнем успех. Разбира се, и да играем разумно. Не усещам, че играчите искат вече да излязат в почивка. По време на заниманията са доста концентрирани, ако не са ме заблудили", заяви Хубчев.
"Чувствам се в прекрасна форма, изиграх доста мачове. Мога да гарантирам за мача в Борисов, че ще бъда на 100% готов и в оптимална кондиция. Напълно наясно сме с възможностите си. Като гледам и момчетата, никой не е дошъл от Кардиф, нито е играл в Шампионската лига, никой не е дошъл с директен полет от Барселона или Манчестър. Ние си повярвахме, че можем да побеждаваме", заяви Симеон Славчев. Той последен се присъедини към лагера, защото в неделя бе последният кръг в Полша и се бори за медал, който обаче не спечели с Лехия. "Разочарован съм, понеже не станах шампион на Полша. За наше нещастие не взехме никакъв медал, макар и с равни точки с втория и третия. Наемът ми в Лехия свърши, изиграх най-добрия си сезон извън България. Нека мине мачът с Беларус, после ще има повече яснота около бъдещето ми. Сега приоритетът е квалификацията срещу Беларус", допълни Славчев, играч на Спортинг Лисабон.
"Атмосферата на този лагер е добра, целият отбор тренира добре. Всичко минава по план. Добре се подготвяме за мача с Беларус и се надяваме там да покажем добра игра и да вземем добър резултат. Всички сме мотивирани. Те са силов отбор, очаква се голяма борба и трябва да отговорим със същото. Играем преди всичко за България, за феновете и с добри резултати се надявам да върнем хората на стадиона", заяви защитникът Васил Божиков.
"Запознати сме с тях. Те направиха равен с Франция. Стабилен отбор със здрави физически футболисти. Надявам се всички да бъдем концентрирани, защото ще бъде доста трудно. Победата над Холандия (2:0) може да даде самочувствие, но този мач сега ще бъде по-труден. Да затвърдиш постигнатото, е много по-трудно. Беларус няма какво да губи, затова ще ни бъде доста по-тежко", призна друг от основните ни бранители Страхил Попов.

Снимка БГНЕС
Петър Хубчев

"Българите са бърз и техничен отбор. Затварят добре пространствата отзад, бият за първа топка и опитват да преливат бързо от защита в атака. Това са основните неща, на които българският отбор разчита. Как ще играем срещу тях? Единствено за победа. Не трябва да гледаме глобално на ситуацията, важен е единствено следващият мач и ще опитаме да играем на максимума от възможностите си", обяви селекционерът на Беларус Игор Криушенко. За главен съдия на мача ФИФА назначи Матей Юг, а негови помощници ще са сънародниците му от Словения Матей Зунич и Мануел Видали.




 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 299

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 294

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 258

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 265

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ