26 Април 2024петък12:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 109

автор:Дума

visibility 27

Пращаме девет боксьори на европейското
България ще участва с деветима боксьори на европейското в Харков (14-26 юни). Единствено в категория до 64 кг няма да има български представител, тъй като титулярът Айрин Исметов е контузен. Най-големите надежди за златен медал са свързани с 19-годишния Даниел Асенов (52). Тинко Банабаков ще представя България при най-леките (49 кг), а останалите в състава са Стефан Иванов (56), Елиан Димитров (60), Симеон Чамов (69), Арман Хакобян (75), Радослав Панталеев (81), Кристиян Димитров (91) и Петър Белберов (+91). Отборът вече е на лагер в Украйна, където ще се подготвя до началото на шампионата.


Христо Николов с бронз в Полша

Стал и Христо Николов завършиха сезона в полското баскетболно първенство с отличие. Бившият капитан на България и съотборниците му завоюваха бронзовите медали, побеждавайки Енерга Шлюпск със 76:67 т. далеч от дома. Така те затвориха серията с 2:0 в малкия финал. 32-годишният българин помогна с 10 т., 4 борби и 2 отнети топки за малко над 14 мин. Николов вкара 4 от 8 опита за 2 т. и 2 от 2 от наказателната линия.


Вратарят на Левски се размина с операция

Николай Кръстев се размина с операция на лицевата кост. Вратарят на Левски бе контузен по време на баража за Лига Европа срещу Верея, когато получи удар от Иван Бандаловски. Той обаче няма размествания на засегнатата кост. Лечението му ще е само с лекарства на този етап и ще продължи около 30 дни. Ако прогнозите се оправдаят и Кръстев отсъства от терените за около месец, то той няма да играе в първите евромачове на Левски.


Турски гранд се готви да купи Попето
Фенербахче се включи в борбата за Ивелин Попов. Спартак Москва вече е поискал над 6 млн. евро за правата на българина, но от турския гранд обмислят различна оферта. Те са готови да платят част от исканата сума и да вкарат в сделката нигерийския нападател Емануел Еменике, който игра под наем в Уест Хем миналия сезон. Вариант за Попов е и Трабзонспор, който предлага на национала ни 1,3 млн. евро на ръка и по 2 млн. евро годишна заплата.

Снимка БГНЕС

Гъркинята Хайдо Алексули се приземява ефектно на мемориалния турнир "Josef Odlozil" в Прага, където се нареди пета в кока на дължина с 6,28. Златото взе словенката Нейа Филипич с 6,47 м
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ