25 Април 2024четвъртък16:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Двама в ареста за хаоса в Торино

Феновете напълниха ст. "Сантяго Бернабеу" за празника на Реал

/ брой: 108

автор:Дума

visibility 15

Полицията в Торино арестува двама хулигани за предизвиканите ексцесии на площад "Сан Карло" по време на финала на Шампионската лига между Ювентус и Реал Мадрид (1:4). И двамата са тийнейджъри, като един от тях е решил да си направи шега. Той е запалил пиратка, като звукът от нея е наподобявал експлозия. След това младокът се е развикал, че е терорист с бомби. Това изплаши събралите се към 30 000 тифози, които започнаха да тичат напосоки. В резултат на това има 1527 ранени, а някои от тях са в тежко състояние.
Полицията в Италия е идентифицирала двамата по видеоматериали. От кадрите се вижда как той разперва ръце и явно изрича заплахите, а впоследствие хората около него се разбягват. Секунди по-късно неговите приятели осъзнават, че нещата са излезли извън контрол, и правят опити да го дръпнат встрани. Хулиганите са признали пред разследващите, че това е било шега. Трима от пострадалите обаче остават в критично състояние, в това число и малко дете, което е в кома.
Реал пък отпразнува с феновете си 12-ата титла в турнира. По улиците на Мадрид се бяха събрали десетки хиляди души. Играчите на "Белия балет" показаха купата от покрива на двуетажен автобус, с който обикаляха из града. Капитанът Серхио Рамос и защитникът Марсело дори се изкъпаха във фонтана Сибелес. След това празненствата се преместиха на клубния стадион "Сантяго Бернабеу". Арената, която е с капацитет 81 044 души, беше изпълнена до краен предел.
В същото време финалистът Ювентус може да се похвали с най-големи приходи в турнира. "Старата госпожа" заслужи 109 млн. евро. Това включва приходите от спонсори, телевизионни права и продажба на билети. Ювентус е и първият клуб, който преминава котата от 100 млн. по приходи от Шампионската лига. Голямо значение имаше фактът, че в турнира участваха само два италиански отбора, след като Рома отпадна още в предварителните кръгове. Така пазарният дял на "бианконерите" бе по-голям и те трябваше да делят приходите от тв права единствено с Наполи, облажил се с 65,7 млн евро. За сравнение участникът на 1/2-финалите Атлетико Мадрид ще трябва да се задоволи с приходи от 59,9 млн., Реал пък взима 80,9 млн.
От финала на "Милениъм Стейдиъм" в Кадриф най-разочарован си тръгна стражът на Юве Джанлуиджи Буфон, който загуби 3-ти финал в турнира. 39-годишният вратар обаче смята, че ще има още един шанс. Той ще пази и следващия сезон, за да участва на Мондиал 2018 г. в Русия, за който обаче Италия още не се е класирала.
"Имам договор за още една година, което означава, че имам още един шанс да спечеля Шампионската лига. Разбира се, ще бъде трудно да се справим по-добре от тази година, защото можехме да направим нещо наистина невероятно този сезон. За съжаление не успяхме. Разочарованието е огромно, тъй като си мислехме, че направихме всичко необходимо, за да спечелим. Изиграхме страхотно първо полувреме, в което създадохме неприятности на Реал. Не мога да си обясня защо играхме така през второто", призна Буфон.

Снимка БГНЕС

Играчите на Реал показват на феновете купата от Шампионската лига по улиците на Мадрид

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 287

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 348

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 276

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ