19 Април 2024петък20:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ДЕЦА

Какво възрастните не знаят за децата

Любопитни факти за най-голямата гордост и радост на родителите

/ брой: 105

автор:Дума

visibility 23

Безспорно е, че децата са най-голямата радост и гордост на родителите. Повечето хора са на мнение, че знаят абсолютно всичко за малчуганите. Дали това наистина е така - всеки може да разбере от кратката подборка от любопитни факти за децата.
Само едно от 20 деца се ражда в деня, предсказан от докторите.
Най-тежки бебета се раждат през месец май. Те са с 200 г по-едри от останалите.
Най-много деца се раждат във вторник.
Още на шестия ден след раждането бебето познава мириса на майчиното мляко. Детето дори е способно да го различи от мириса на кърмата на други жени.
Бебетата плачат най-силно през втория си месец. Това важи за всички - без значение дали получават достатъчно внимание или са лишени от него.
През първата година след раждането си бебето лишава родителите си от 750 часа сън. Някои обаче са късметлии и пропускат "само" 400 часа.
В края на първата си годинка детето има толкова развит мозък, който отговаря на 60% от този на възрастен. Той продължава да се развива до 25-ата година.
Децата на възраст между 3 и 4 години задават по около 900 въпроса и произнасят повече от 12 000 думи.
Малчуганите работят еднакво добре и с двете си ръце до четвъртата си година. Тогава те започват да показват предпочитания, а към шестата година се разбира дали детето ще бъде левичар или десничар.
Около 25% от близнаците са огледални образи. Тоест, ако единият има бенка под дясното око, то другият има под лявото.
Нигерия се смята за страната на близнаците. Две бебета наведнъж се появяват на всяко 11-о раждане. А в Япония случаи на близнаци се регистрират едва веднъж на 250 раждания.
Развитието на детето значително се ускорява, ако то си общува и с други възрастни, освен с родителите си. Необходима са поне трима, за да се забърза развитието.
Най-честото съчетание на имена на деца в България са Иван Иванов и Георги Георгиев. И в двата случая става въпрос за над 5 хил. души.
Децата имат повече кости от възрастните. С растежа някои от тях се срастват, а капачките на коленете пък се появяват едва при двегодишното дете.

  

Снимка LC WAIKIKI


 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ