25 Април 2024четвъртък16:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гришо наказа Робер

Димитров с първа победа на "Ролан Гарос" от 2013 г.

/ брой: 102

автор:Дума

visibility 20

Григор Димитров (№12 в света) тръгна уверено на "Ролан Гарос", след като се справи с френския ветеран Стефан Робер (№113) с 6:2, 6:3, 6:4. Това беше първа победа за хасковлията на Откритото първенство на Франция от 2013 г. Предните три сезона първата ни ракета неизменно отпадаше на старта.
Срещу 37-годишния "петел" българинът прекъсна прокобата, която го преследваше на втория за сезона турнир от Големия шлем. В Париж той беше в серия от четири поредни загуби, която започна срещу Новак Джокович в III кръг преди 4 г.
На централния корт "Филип Шатрие" в неравностойния двубой Димитров правеше каквото си поиска на корта и с това спечели овациите на публиката, която подкрепяше своя любимец. Хасковлията си осигури 45 т. и 70 000 евро от наградния фонд. Във II кръг в сряда той се изправя срещу по-добрия от бившия №5 в света Томи Робредо (Исп, №271 в момента) или Дан Евънс (Вбр, №55), които спориха снощи.
"Спечелих за първи път от 3 г. тук. Винаги е удоволствие да играя пред тази страхотна публика. Робер имаше подкрепата на публиката, той има дълга кариера, кортът му е познат, но се борих през цялото време. Бях фокусиран върху всичко и се поздравих с победата", каза Гришо.
Треньорът му Дани Валверду го похвали за представянето от началото на сезона. Венецуелецът смята, че влизане във втората седмица на "Ролан Гарос" ще е успех, защото нашият по принцип не играе успешно на клей.
"Годината е отлична засега. Григор е доста напред в годишната класация и се намира в наистина добра позиция, а вече сме почти средата на 2017-а. Сега въпросът е да продължи да прави нещата по същия начин, по който ги правеше до момента. Ако е възможно, да влезе във втората седмица на "Ролан Гарос" и да си даде добро самочувствие и увереност преди сезона на трева, който започва скоро. Ситуацията му е чудесна. Трябва да запази същата работна етика, както досега. Да е скромен и да се стреми да върви напред. В този момент нивото му е 7 по десетобалната система", обяви пред tenniskafe.com Валверду.
В Париж първата сензация вече е факт, след като световната №1 Ангелик Кербер отпадна на старта. Германката бе победена от Екатерина Макарова (Рус) с 2:6, 2:6. Така за първи път в Оупън ерата водачката в ранглистата отпадна в първия на турнира.
Цветана Пиронкова започва утре участието си в Париж, като ще спори с германката Мона Бартел (№50). В ранглистата българката падна с две места до №77. Тя има да брани 420 т. от миналото издание на "Ролан Гарос" и при ранно отпадане ще се свлече до около 150-о място.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 274

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 350

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 343

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 272

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 287

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ