19 Март 2024вторник11:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Няма друг вариант

/ брой: 102

автор:Ина Михайлова

visibility 137

От последния коалиционен валс на Бойко Борисов замириса на... момина сълза. Как да е другояче, като премиерът обяви, че е назначил с чиста съвест новия областен управител на София Илиан Тодоров, участвал преди по-малко от две години в мелето в НАТФИЗ заедно с Волен Сидеров. Той обаче е чист като момина сълза! Не за друго, а просто защото "никакъв друг вариант нямаше, а патриотите настояваха за тези хора", уточни Бащицата. Не искам да е така, ама нямаше как другояче, а и настояваха, звучи удобно формулата на "Борисов 3".
По същата схема бяха назначени министри и заместник-министри. Така патриотичната търговия с постове, за ужас на над 300 хиляди измамени избиратели, се оказа пълна подмяна, а амнезията - невиждана досега. Новият министър на икономиката Емил Караниколов официално е от квотата на патриотите. На практика е кадър на ГЕРБ, защото като такъв започва кариерата си и застава начело на Агенцията за приватизация. В неговата "визитка" са емблематичната приватизация на "Булгартабак" и скандалната продажба на Дипломатическия клуб "Бояна" на младежи, зад които прозираше фигурата на депутат от ДПС. Начело на МОСВ от квотата на патриотите застана Нено Димов, председател на близкия до ГЕРБ Институт за дясна политика. Димов мина през партиите на Иван Костов и Меглена Кунева, за да еволюира до патриотар.
А заместник-министрите? Един заради нацистки жест скороспостижно напусна властта. Друг - Ангел Попов, на транспорта, няма шанс за общ език с браншовиците, а и как ще управлява държава, след като не може фирмата си да вкара в пътя. От немай къде е скандалното назначение в енергетиката на уволнения преди време оттам Красимир Първанов. Той е от патриотите, удобно напомни Теменужка Петкова. Заместник-министърът на образованието Петър Николов, също от патриотичната квота, е претърпял удивителна политическа трансформация - от партията на Меглена Кунева през реформаторите до "Обединени патриоти".
С какво са по-различни тези уж патриоти от онези уж реформатори? С нищо. Даже лицата им са същите. Как очаквате действията им да не са? Какво ли дъно ще ударят политическите кабинети и съветниците? А като дойде мигът с обществените поръчки, изразът "друг вариант нямаше" ще придобие и сериозно финансово измерение.
Бойко Борисов ще слуша патриотарски терзания всяка седмица. При това по три, защото Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров никога не говорят и не искат едно и също. Не е ясно още колко "кадри" ще дадат фира. Не се знае и докога Началникът ще удържа яда и езика си за патриотичната патерица.
Засега няма друг вариант, щото такива са основите на този кабинет. Твърде рано е Борисов да реализира мечтата си да бъде президент. Не се е отказал, или поне не го е заявил. А за там му трябва рейтинг. Който ще поддържа, като дава на всекиго по нещичко. След това удобно ще си измива ръцете, няма да носи отговорност и ще използва бушони - друг вариант няма!

БСП призова за връщане на мандата

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 52

По-ниски сметки за парно в София за февруари

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 52

Декларация до 1 април - 5% отстъпка от данъка

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 52

Измами с мними служители на БНБ

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 52

Путин с рекордна победа на изборите

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 52

Косово настройва ЕС срещу себе си

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 52

Ердоган призован да остане президент

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 52

Накратко

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 52

Банален карнавал

автор:Александър Симов

visibility 93

/ брой: 52

Футбол в стаичка

автор:Марин Милашки

visibility 96

/ брой: 52

Нови правила с новите промени за шофьорските книжки

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 52

България загуби свой достоен син

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 52

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ