24 Април 2024сряда05:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пазенето на тайни е вредно за здравето

/ брой: 102

автор:Дума

visibility 25

Средностатистическият американец пази по около 13 тайни, като най-често те са сексуални, но тази притвореност може да се окаже вредна за здравето му, съобщи новозеландският сайт Stuff. Порталът цитира проучване на екипа на д-р Гопал Чопра от университета "Дюк" в щата Северна Каролина. Опазването на споменатите 13 тайни, от които 5 никога не биват разкривани на друг човек, изисква постоянни усилия. Именно това психологическо напрежение се отразява зле на човешкото здраве.
Най-често скриваната тайна са сексуалните мисли относно даден индивид, който не е официален партньор в живота. Следва секретът по укриването на евентуалните контакти с тази личност. Сред нещата, които не искаме да разкриваме пред другите, са нетрадиционната сексуална ориентация, кражбите, лошите резултати в службата, взимането на наркотици и извършването на аборт.
При стобална система по оценка на здравния статус хората, размишляващи над тайните си веднъж седмично, са с индекс 66, докато онези, които си блъскат главата над тях всеки ден, показват резултат 49. При дълго укриване на нещата от живота се стимулира въздействието на хормоните на стреса. Следва отслабване на имунната система, повишено кръвно налягане, проблеми със съня.

 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ