28 Март 2024четвъртък18:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Русия и САЩ готвят общ проект за Сирия

Стремежът на Вашингтон към глобално лидерство обаче остава фактор за международната нестабилност, отбеляза Сергей Шойгу

/ брой: 100

автор:Дума

visibility 6

Русия и САЩ подготвят съвместен проект за деескалация на южната зона в Сирия, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу по време на правителствения контрол в Съвета на федерацията.
"Не сме прекратявали контактите и взаимодействието с тях, това се извършва по същество денонощно, говорим с тях денем и нощем и се срещаме на различни форуми", подчерта Шойгу.
"Работи с тях естествено за деескалация на южната зона. Голяма работа се извършва с тях, няма сега да разшифровам всичко, защото бихме искали тя да бъде свършена и след това да бъде представена съвместно вече като готов за реализиране проект", уточни министърът.
Той добави, че руската стана поддържа постоянен контакт за същата зона с Йордания и Израел. "Установихме с тях конструктивен диалог", каза той.
Сергей Шойгу подчерта, че Сирия е сред районите, които са стратегически важни за Русия. Другите са Украйна и Корейският полуостров.
Министърът каза още, че руската авиация е извършила 3 пъти повече бойни полети и е нанесла 4 пъти повече удари от въздуха в Сирия, отколкото международната коалиция, оглавявана от САЩ.
По-рано Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че през последния месец водената от САЩ коалиция е убила 225 цивилни в Сирия. Сред тях има 44 деца и 36 жени. "През последния месец е регистриран най-високият брой цивилни жертви при операции, откакто коалицията започна да бомбардира Сирия", заяви ръководителят на организацията Рами Абдел Рахман пред АФП.
Стремежът на САЩ към глобално лидерство остава фактор за международната нестабилност, каза още руският министър на отбраната. "Това се отразява негативно върху създаването на единен фронт в борбата срещу главното зло на съвременността - международния тероризъм", изтъкна Шойгу.
Министърът разкри още, че ведомството му има информация кои терористични организации и къде точно крият химическо оръжие. "Има информация, че компоненти на химическо оръжие има и в "Ислямска държава", и в "Джебхат ан-Нусра", и ние знаем къде и у кого конкретно. Къде са гаранциите, че утре то няма да се появи във всяка държава", отбеляза Сергей Шойгу, като добави, че е необходима съвместна борба срещу притежателите на химическо оръжие.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 289

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 308

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ