19 Април 2024петък20:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Футбол

/ брой: 100

автор:Дума

visibility 21

Обявиха реферите на битките за оцеляване
Съдийската комисия определи нарядите за двата плейофа за оставане в Първа лига утре Монтана - Локо ГО (Драгомир Драганов, от 17.45 ч.) и Нефтохимик - Славия (Георги Димитров, от 20.00 ч.) От БФС уточниха, че допълнително ще бъде оповестен съдията за плейофа Верея - Ботев Пд в битката за място в евротурнирите в зависимост от резултата във финала за купата снощи Ботев - Лудогорец.


Халф на Локо ГО викнат в националния на Тунис
Полузащитникът на Локо ГО Мохамед Слим Бен Отман получи повиквателна за националния отбор на Тунис за квалификацията за Купата на Африка през 2019 г. срещу Египет на 11 юни. Той трябва да се присъедини към отбора на 28 май. Сезонът за Локо ГО обаче приключва на 29 май, а отборът може да играе и баражи с отбори от Втора лига.
Тунис започва квалификациите в група J, където освен Египет са и отборите на Нигер и Свазиленд.


Изхвърлиха Чапекоензе от Копа Либертадорес
Отборът на Чапекоензе няма да продължи във фазата на елиминации за Копа Либертадорес, въпреки че спечели това право по спортен път. Южноамериканската футболна конфедерация КОНМЕБОЛ присъди служебна загуба на бразилския тим с 0:3 срещу аржентинския Ланус заради нередовен играч и това елиминира Чапе от турнира.
Бразилският отбор победи Ланус с 2:1 на 17 май, но Луис Отавио, който вкара победния гол 3 минути преди края, е трябвало да изтърпи наказание и не е имал право да играе. Защитникът бе изгонен с червен картон в предишния мач на отбора. В последния си мач от група 7 бразилският тим надигра венецуелския Зулия с 2:1 и завърши трети със 7 т., след като му бяха отнети 3-те точки от победата над Ланус, който е краен победител в групата с 10 т., пред Насионал 8, като и двата тима продължават на осминафиналите.

Снимка Гонг 

Играчите на Чапекоензе се радват на гол срещу венецуелския Зулия, но бяха наказани със служебна загуба срещу аржентинския Ланус и няма да продължат за Копа Либертадорес


Резултати

СП за младежи (до 20 г.) в Южна Корея
ІІ кръг
Група А: Англия - Гвинея 1:1; Южна Корея - Аржентина 2:1. 1. ЮКорея 6 2. Англия 4 3. Гвинея 1 4. Аржентина 0.
Група В: Венецуела - Вануату 7:0; Мексико - Германия 0:0. 1. Венецуела 6 2. Мексико 4 3. Германия 1 4. Вануату 0. 
Група С: Замбия - Иран 4:2; Коста Рика - Португалия 1:1 1. Замбия 6 2. Иран 3 3. Португалия 1 4. Коста Рика 1.
Група D: РЮА - Италия 0:2; Уругвай - Япония 2:0 1. Уругвай 6 2. Италия 3 3. Япония 3 4. РЮА 0.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ