28 Март 2024четвъртък22:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Браншът прогнозира много силен летен туристически сезон

/ брой: 100

автор:Дума

visibility 12

Очакваме доста силен летен сезон, съобщи Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма пред БНР. От началото на годината всички числа, които идват от международните борси, показват средни ръстове между 38 и 52 на сто, което означава, че ние трябваше да се готвим за това лято като за доста по-силно от предходното, каза той. Според експерта България и дестинации като Гърция, Кипър, Италия и Испания се припознават като сигурни и спокойни дестинации и привличат много туристи. Във всички тези места се очакват значителни ръстове по отношение на броя туристи и България не е изключение. От началото на годината има ръст от 23% на международните пристигания, а самолетите на нискобюджетни авиокомпании към София са пълни, защото не летят към Истанбул, Египет или Тунис, както беше преди няколко години, добави още Драганов. Той припомни,че през 2016 г. Турция е загубила 15 млн. туристи. Прогнозата му е, че до 2019 г. страната няма да се върне на пазара като активен конкурент в региона, а туристите търсят подобни дестинации. Той посочи, че вече 20% от договорите за 2018 г. са подписани, а туристическата индустрия работи много интензивно.
Експерти от мрежата на Европейски потребителски център (ЕПЦ) са установили, че съществуват ценови разлики между резервацията и крайното плащане, които са най-често срещани при пътуванията със самолет. В повечето от случаите причина за оскъпяването са такси за управление, такси за кредитни карти или за чекиране.
Много европейски потребители не се оплакват, ако крайната цена за полет, хотел или кола под наем не съответства на посочената първоначално, защото не знаят къде да го направят. Докладът "Резервацията на почивка онлайн - остава ли първоначалната цена и на финала" се основава на анализ на 539 потребителски жалби, 237 симулирани резервации и 513 отговора в онлайн проучване сред потребители. През 2015 г. 19% от хората, които са се обърнали към мрежата от ЕПЦ, са го направили по теми, свързани с почивки и ваканции.
Евроекспертите съветват потребителите да проверяват дали в цената са включени всички такси, както и тарифите за допълнителните услуги, а също за наличието на т. нар. гъвкави дати и платени застраховки. Експертите предупреждават да се проверява още за включване на допълнителни плащания с кредитни карти от туроператорите. Съветват също пътуващите да правят принтскрийн на резервацията и да проверяват често имейлите си.
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ