19 Април 2024петък16:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Харчим средно по 500 лв. при пътуване в чужбина

37,7 на сто ни излиза като дял от разходите храната у нас, 25% - извън страната

/ брой: 99

автор:Дума

visibility 20

Общият среден разход при пътуване с лична цел у нас е 132 лева, а в чужбина 500 лв., показват данните на Националния статистически институт (НСИ) за първото тримесечие на годината. Разходите за храна при туристически пътувания на българи в страната са 37,7 на сто, докато в чужбина те са под 25%. Изследването показва, че за транспорт в чужбина отиват средно по около 34 на сто, а у нас близо 30%. За настаняване както в страната, така и в чужбина разликата в средните разходи не е голяма, като у нас излиза около 17%, а в чужбина - към 20 на сто, показва статистическата справка. Средно по 161 лева сме харчили при командировки в страната и 991 лева - в чужбина.
През първите три месеца на годината са регистрирани общо 94,6% самостоятелни пътувания и само 5,6 на сто са осъществени с помощта на туроператор или туристическа агенция. Самостоятелно организираните пътувания с цел туризъм в страната са били около 98 на сто, а в чужбина над 66% не са се възползвали от услугите на туроператор.
По-голяма част от туристическите пътувания в страната - 47 на сто, са били с цел "посещение на близки", докато тези, реализирани в чужбина, са за "почивка и екскурзия" - 39,6%, показват още статистическите данни. Оказва се, че сме пътували в командировка няколко пъти повече в чужбина, отколкото у нас. За първите три месеца на годината от пътуванията в чужбина тези със служебна цел са били 17,6 на сто, а в България едва 4,8 на сто.
За периода януари - март 2017 г. общо 926,1 хиляди български граждани са реализирали туристически пътувания. 89,4 на сто от тях са пътували само в страната, 9,4% - само в чужбина, а 1,2 на сто - както в страната, така и в чужбина. Най-много са пътувалите българи на възраст между 25 и 44 години - 44,7 на сто, като близо 11% от тях са пътували в чужбина. Според данните на НСИ във всички възрастови групи преобладава относителният дял на пътуванията в страната, като най-много са туристите на възраст на 65 и повече години - 91,4 на сто.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 210

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 220

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 204

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ