24 Април 2024сряда22:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Локумджии

/ брой: 99

автор:Ина Михайлова

visibility 2279

Поредният терористичен акт накара всички в един глас да заговорят пак за мерки за сигурност. Да ме прощавате, ама тез приказки додеяха. Не защото са излишни, а защото са изпразнени от съдържание. Баница с локум, поръсена със състрадание и полята с еврооптимизъм.
Няма непосредствена заплаха за страната, зарецитираха в ранни зори силови министри. Взети са всички мерки след атентата в Манчестър, рапортува главният секретар на МВР. За спокойствието на гражданите полицейското присъствие ще бъде засилено, включи се Йорданка Фандъкова. "Трето ниво", "зелена степен", "жълта степен", зарисува пресцентърът на МВР.
Всичко това внесе едно спокойствие и олаби напрежението до такава степен, че се оплетохме в приказки. Че няма заплахи, обаче ще се засилва полицейското присъствие. Че всичко е под контрол, но тепърва ще се обсъжда дали да има още охрана на стратегическите обекти. Ако засиленото полицейско присъствие се изразява в повече униформени в метрото, които проверяват младежи с бради, а пропускат костюмари с големи куфари - благодаря. И какво означава присъствие за празниците? А за делниците? Че къде стои таз полиция, що не я пускат да присъства по улиците постоянно? То "органите" са по местата, ама онез, които ги ръководят, се изказват неподготвени. Виж, ако бъркаме, е за притеснение.
Кой да ти каже всъщност? За да осигуриш и да защитиш нещо и някого, добре е да му знаеш болката. Да си наясно къде е проблемът. Да си направил пълен анализ и да си набелязал слабите места. Това ни куца повече от четвърт век. Имахме го, но го разбихме. Затуй сега димка да пуснат в "Арена Армеец", ще се избием, докато излезем през тесните врати, спестили милиони за пиар на Бойко Борисов.
Господ я пази държавицата ни. И дано продължи! Щото при раздрънканата система за национална сигурност само атентат ни липсва.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ