20 Април 2024събота10:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Актуално

Защото съм учител...

/ брой: 99

visibility 709

Стефка Василева

Защото съм учител... приемам всеки един ден като битка, в която малките ми воини не само трябва да излязат победители, но и да станат по-знаещи, по-уверени и по-добри.
Защото съм учител... се боря всеки ден с досадната бумащина и най-приятното и лесно нещо е да вляза в класната стая и да проведа 4 или 5 учебни часа.
Защото съм учител... се "ровя“ из нормативни документи, закони, сайтове, форуми и..., за да не пропусна нещо значимо и интересно, което бих могла да ползвам в работата си.
Защото съм учител... непрекъснато се обучавам и квалифицирам. Нали са ни нужни "квалификационни кредити“, за да съм "читав" учител.
Защото съм учител... осъзнавам, че за управляващите ни все повече е важно "паничката" отвън да е лустросана и привлекателна, а какво ще има в нея – няма значение!
Защото съм учител..., обидена от лъжливи обещания за по-"привлекателен" труд и по-достойно заплащане, никога не съм си позволила да пренеса негативните емоции в клас. Учителят винаги трябва да е в добро настроение и ако може – усмихнат!
Защото съм учител... проверявам по 3-4 комплекта тетрадки всеки ден и ако не ми стигне времето в училище, пренасям ги вкъщи.
Защото съм учител... не мога да изключа вечер телефона си, за да не пропусна някой важен разговор с родител. А така ми се иска да е тихо...
Защото съм учител... се прибирам толкова "изцедена", че когато дъщерите ми пожелаят да споделят нещо от техния ден, казвам им: Моля ви, оставете ме на мира!
Защото съм учител..., когато приятелите ми ме попитат "Как са децата ти?", без да се замисля, разказвам словоохотливо за моите ученици. Защото съм учител... и приятелите ми са учители. И когато се съберем, уж за разпускане, говорим отново за тях – учениците ни.
Защото съм учител... имам щастието да обичам повече и да бъда обичана. В един момент имам не 2, а 26 деца.
Защото съм учител... и през ваканциите съм на "разположение" на инспектората, за да сътворявам поредните отчети, планове или други там неща.
Защото съм учител... проверявам по два пъти на ден електронната си поща, за да не пропусна нещо ВАЖНО, което МОН, РИО или ръководството иска от мен да свърша до следващия ден или в по-лошия случай... до вчера.
Защото съм учител... ще бъда атестирана на всеки четири години. Кой е като мен! Но зная, че родителите на моите ученици няма да ме уважават само заради закона, който ги задължава.
Защото съм учител... не спя нощем от преумора и, ако го направя, сънувам отново училищни коридори, класни стаи, тържества, уроци...
Защото съм учител... живея "достойно" с недостойното ми възнаграждение, отсъдено от недостойни за уважение хора, които едва ли предполагат с какви предизвикателства се сблъскваме всеки един божи ден и колко изобретателни трябва да бъдем, за да ни се получи!
А защо ме търпи още вкъщи съпругът ми... да съм учител? Защото и той е учител!
А защо съм учител?
Защото не съм искала да бъда нещо друго. Защото, въпреки гореизложеното, чакам края на всяка ваканция, за да видя колко са пораснали моите деца в училище. Ако са нови, представям си ги... И преди да съм ги видяла, вече ги обичам!
Защото ги има тези детски очички, дето казват толкова много! Защото я има детската неподправена истина. Защото ги има детските обичащи сърчица.
Защото ние, учителите, сме най-прегръщаните хора на тази земя. И както каза преди време една моя ученичка: Много се радвам, че си по-голяма от другите, защото едновременно можем да те прегръщаме няколко деца!
Защото съм учител... зная, че това не са само мои мисли, а на много други от нашата гилдия.
И да... Щастлива съм, че съм учител!
                
myvelikoturnovo.com
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ