20 Април 2024събота03:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 98

автор:Дума

visibility 15

Иванов на визита в Москва
Президентът на Македония Георге Иванов пристига тези дни на работна визита в Москва. Това съобщи помощникът на руския президент Владимир Путин Юрий Ушаков. Информацията бе потвърдена и от посолството на Македония в Русия.


Пет години затвор за убиеца на руския пилот
Турция осъди на 5 години затвор убиеца на руския пилот Олег Пешков, съобщи за РИА "Новости" адвокатът Мурат Устюндаг. Алпарслан Челик бе осъден за незаконно притежаване на оръжие. "Съдът не разгледа делото за причастността на Челика към гибелта на руския пилот Пешков, разследването по него продължава", уточни адвокатът. Олег Пешков загина в Сирия на 24 ноември 2015 г. Турски изтребител F-16 свали руския бомбардировач Су-24, а после катапултиралият пилот бе разстрелян от земята.


Студенти бойкотираха реч на Пенс
Стотина студенти от университета "Нотр Дам" в Индиана протестираха срещу политиката на Белия дом, като демонстративно напуснаха реч на вицепрезидента Майк Пенс, който критикува политическата коректност в американските колежи. "Нотр Дам" е един от най-известните католически университети в страната. Акцията бе насочена срещу определени аспекти от водената от новата американска администрация политика.



БГНЕС

Германската полиция евакуира централата на Социалдемократическата партия в Берлин след откриването на подозрителен пaкет в помещението, където се приема пощата. Всички служители трябваше да напуснат сградата "Вили Бранд", включително членове на партията, които по това време провеждаха седмична среща за обсъждане на предизборната програма на социалдемократите преди парламентарните избори на 24 септември


БГНЕС

Тежка и продължителна суша измъчва части от Южна Корея



БГНЕС

В Анкара започна съдебният процес срещу лидера на организацията ФЕТО Фетхуллах Гюлен, който живее в САЩ, и 221 военни, сред които 26 генерали.
Всички те са обвинени за участие в опита за преврат от 15 юли м.г. Делото ще продължи до 16 юни



БГНЕС

На пореден протест хиляди бразилци поискаха оставка на президента Мишел Темер, замесен в корупционен скандал


 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ