29 Март 2024петък13:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Юве срещу Реал

/ брой: 98

visibility 184

Краят на дългите сезони по големите европейски първенства вече наближава, а кулминацията на всички събития ще бъде финалът на Шампионската лига! В него ще се срещнат две велики имена в света на футбола – Ювентус и Реал Мадрид! Двата отбора имат богата историята не само като отбори, а и доста богата история от мачове помежду им. Очаква ни истинско зрелище, началото на което ще се даде на 3 Юни в Кардиф. Двата отбора извървяха дълъг път по пътя към финала, но се пребориха за най-важния мач. Сега, за тях остава спечелването му, но само един ще бъде шампион. Ювентус и Реал Мадрид показват страхотен футбол през този сезон, което е обещание за истинско зрелище на финала. За всички любители на онлайн залозите ще споменем, че големите букмейкърски компании ще предложат специални оферти за този мач. Какви са те, къде да ги намерите, както и най-актуалната информация за най-предпочитаните букмейкъри в страната може да откриете в сайта за ревюта на Betenemy.

18 срещи преди това, предстои мач номер 19




Историята на европейските мачове между Реал Мадрид и Ювентус помни 18 сблъсъка до тук. В тях показателите са доста изравнени, понеже и двата отбора имат по 8 победи един над друг, а само 2 мача са завършили наравно. Броят на отбелязаните попадения е в полза на Юве – 21 на 18, но едва ли това е от голямо значение. Много свирепи битки са се провели през годините между Юве и Реал, но ще отбележим най-важните от тях, каквато несъмнено ще бъде и битката за трофея в Кардиф. В дългогодошините си истории те се срещат за пръв път през сезон 1961-1962, когато играят четвъртфинал за КЕШ. Двата отбора печелят гостуванията си с по 0-1, което предвещава трети решителен мач, игран в Париж и спечелен от Реал с 3-1. Друг много важен сблъсък между двата гранда отново е от ?-финалите, само че от сезон 1995-1996. Тогава, Реал печели с 1-0 в първия мач у дома, но губи реванша в Торино с 2-0, като в последствие Ювентус става и носител на трофея! Само 2 години по-късно двата тима стигат до финала, който се играе на Амстердам Арена в Холандия. Испанския гранд печели трофея, след 0-1 в крайния резултат с единственото попадение на Предраг Миятович. През сезон 2002-2003  сблъсъкът Юве – Реал отново е на дневен ред, само че в полуфиналите на Шампионска лига, когато Реал печели с 2-1 в първия мач у дома, но губи с 3-1 в ответната среща, което праща Юве на финал срещу Милан, който в последствие „бианконерите” губят! Не отдавна, двата отбора отново играха 2 полуфинални сблъсъка. Това се случи през сезон 2014-2015, а Ювентус бе отбора, който се класира за финала, след победа в първия мач с 2-1 у дома и равенство 1-1 в ответния мач. В последствие тима отново загуби финала, този път от Барселона. Много велики вечери помни футболната история за сблъсъците между Реал Мадрид и Ювентус. Предстои нова такава и втори финал помежду им в турнира! Реал Мадрид спечели първия, скоро ще разберем могат ли „белия балет” да пренапишат историята или Ювентус ще грабне трофея. Специални бонуси за този мач ще получите от букмейкъра Bet365. Той е сред лицензираните и най-популярни онлайн букмейкъри, а повече информация относно неговата история и предложения ще откриете в ревюто на Betenemy за Bet365.

Юве vs. Реал


Не е тайна, че Ювентус и Реал Мадрид са най-успешните клубове в своите страни. „Старата госпожа” държи рекордните 32 титли на италианското Калчо, а Реал е със същия брой титли в Ла Лига. И двата тима са на път да добавят по още една в своите активи, ако продължат с успешните резултати до края на първенствата им. В Европа, Ювентус има 2 спечелени купи на Шампионска лига (КЕШ), 1 титла от КНК и 3 купи на УЕФА. Реал Мадрид има 11 титли от Шампионска лига (КЕШ), което е своеобразен рекорд, а освен това тима е спечелил и 2 пъти купата н УЕФА. Освен всичко, предстоящият финал няма да отговори само на въпроса дали Юве ще добави 3-та или Реал 12-та, а ще покаже дали „кралския клуб” може да пренапише историята, като спечели за втори пореден път трофея – факт, който никой досега не е успявал да постигне!

Общото между Реал Мадрид и Ювентус


Въпреки, че двата тима ще водят същинска битка на финала, в опит да стигнат до трофея, то освен многото мачове помежду си в турнира, те имат още общи допирни точки, които не са за пренебрегване. Най-важната и основната от тях се казва Зинедин Зидан! Сегашният треньор на Реал Мадрид направи своето име на футболист точно в Ювентус, преди да премина в Реал Мадрид за рекордна по онова време трансферна сума и да се превърне във футболно величие. Със сигурност няма да му е леко да води своя тим срещу отбора, който го издигна като играч, но все пак това е футбола и не се съмнявайте, че Зидан ще положи всички усилия неговият отбор да стигне до победата. Други важни моменти между двата тима са имена, като Фабио Канаваро, Гонзало Игуаин, Сами Кедира и Алваро Мората, които са играли и за двата отбора. Канаваро няма да участва в този сблъсък по никакъв начин, но Кедира и Игуаин защитават екипа на Ювентус, докато Мората е сред нападателите на Реал Мадрид. Друга част от важните фигури в испанския гранд са Серхио Рамос, Кристиано Роналдо и Карим Бензема, докато с екипа на Юве ще блестят Джанлуиджи Буфон, Киелини и Дибала.

Определено ни чака голям мач, в който ще видим футбол от най-високо ниво. Един от двата клуба ще запише нова страница със златни букви в своята история. Остава да видим кой ще бъде той, а отговотър на въпроса ще ни дадат на 3 юни отборите на Ювентус и Реал Мадрид.

 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 168

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 161

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 175

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 145

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ