20 Април 2024събота16:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Над тях - само Господ!

/ брой: 97

автор:Ина Михайлова

visibility 3394

Дали все още имате съмнения за обречеността на съдебната реформа у нас? След "кърлежните" приказки на министър-председателя всякакви илюзии трябва да приключат. Бойко Борисов е в явен конфликт на интереси с реформата на съдебната власт. Поради куп причини, свързани с близкото и далечното му минало. Именно и поради това нищонеказването е основна тактика, а действията на овластените от него нищоправячи - обясними.
Цецка Цачева с встъпването си в длъжност като правосъден министър рече, че реформата на прокуратурата не е приоритет. Да се чуди човек що имаме вицепремиер - Екатерина Захариева, отговарящ за съдебната реформа. Сигурно да маже, където трябва. И Цецка Цачева, и Екатерина Захариева, ако заедно се погледнат в огледалото, ще видят Него. Ама че най-сериозните критики са и към обвинението - на кого му пука? След повече от четвърт век се оказват валидни думите на тогавашния главен прокурор Иван Татарчев, че над него е само Господ.
Главният прокурор Сотир Цацаров дни наред, като душеприказчик, ни обяснява как нямало нищо порочно да пие кафе в ЦУМ с човек, пък бил той и олигарх.
После, за да има мир, както Бащицата нарича, е готов даже механизъм за себеконтрол да предложи, стига обаче да важи и за другите. За да има как да ги цака и прецаква. Щото тогаз и шефът на ВКС Лозан Панов ще трябва да обяснява какво точно си говори за съдебната реформа с премиера, който нищо, ама нищо не отбира от темата. Справка - последните му два полумандата. Самият Лозан Панов (чудите ли се защо) дроби политически речи и политиканства, вместо да си гледа съдиите, а те са не по-малко за критикуване от прокурорите, по които Панов хвърля огън и жупел.
Та, оплетени явно и в междуличностни схватки, оказали се в един котел, магистратите почнаха да говорят повече, отколкото е здравословно за властта. Затуй беше време Началникът да се намеси и той го стори. За да замаже цялата история, разджвакала се точно сега. Да я потуши и оближе. Първом, за да не цъфне нещо, дето не е за мирисане. И, второ - за да покаже на илюзионерите, че "маломерните" е време да бъдат изритани от схемата, където да се настанят големите.
Щото избори вървят за членове на Висшия съдебен съвет. И там нещата трябва да се подредят правилно, за да не боледува после властта. Ние не може, не бива, не е законно, а за Него и самодържците Му е разрешено: да нападат публично съдиите, да пращат есемеси, да нареждат по телефона, да уволняват. Ама, какво се правим на профани? Та още преди години Борисов остро реагира на всякакви идеи за "радикална съдебна реформа" с констатацията, че който има медийна власт и контролира съдебната система, може да управлява. Казват, че го е разбрал от Ахмед Доган и Делян Пеевски...
Всъщност, няма въпрос КОЙ не иска реформа в съдебната система. Това е констатация. И въобще няма значение кой е КОЙ. КОЙ са всички, които неистово се стремят и налагат догмата, че властта е извън легитимните държавни институции. И така трябва да бъде, а над нея - само Господ.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ