25 Април 2024четвъртък03:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Леонардо Банско – един необикновен италиански ресторант в Банско

/ брой: 97

visibility 1109

Знаете ли защо си заслужава да отидете в италианския ресторант Леонардо в Банско? Заради няколко неща. И заради изключително вкусната храна, и заради приятната, уютна обстановка, и заради перфектното обслужване. Това определено е ресторант на познавачи и  взискателни любители на италианска храна.



Но има и още нещо. Луксозният ресторант Леонардо е част от Аква комплекса към 5-звездния СПА хотел Лъки Банско. Тази комбинация ви дава възможност да съчетаете кулинарното приключение в Леонардо с разкошен релакс като на екзотичен плаж сред лукс и комфорт в Аква комплекса, и хотела. Една от офертите на хотела е за Аква ваканция с редица отстъпки и безплатни услуги.


Храната в ресторант Леонардо Банско не само е много вкусна - тя е гарантирано автентична, истинска италианска, приготвена по оригинални рецепти. Така всяко ястие си има своя история. Както е известно, традиционната италианска кухня се е оформила от регионални ястия, придобили национално значение, а някои от тях дори са защитени със закон.

Такава е например всеизвестната италианска пица, за която всички си мислим, че познаваме. Но дали наистина сме опитвали реалния й вкус?



Понеже е много популярна, по цял свят се правят нейни имитации. Така човек може да изяде камара пици, като мисли, че са италиански, но така и да не успее да се наслади на истинския вкус на традиционната италианска пица.

Затова италианците имат закон за традиционната си пица - от какво точно се приготвя, в какви съотношения, как. Самите продукти трябва да отговарят на определени условия, за да се наричат "традициотти". Ако всичко това не бъде точно спазено, пицата не може да се нарече традиционна италианска.  

Историята на пицата също е интересна - първите сведения за нея са още от древните гърци и римляните. А знаете ли, че в Италия пицата първоначално е била храна на простолюдието? По-късно влиза в кралската кухня - става специалитет на Мария Каролина Лорена, съпруга на неаполитанския крал Фердинанд IV, любима храна е и на крал Умберто I и съпругата му.

Разбира се, италианската кухня не е само пица. Менюто в Леонардо е много разнообразно - салати, супи, предястия, пасти, ризото, основни ястия. Може да поръчате разкошни блюда с риба и морски дарове, птиче месо, телешко, агнешко, барбекю на джоспер. И естествено - десерти.

В добавка, в ресторанта има шоу кукинг - ще можете да наблюдавате приготвянето на живо, което е доста добра атракция. 

Всичката тази храна в Леонардо е толкова вкусна, че поръчате ли едно, ще искате да опитате и останалите. А за това ще ви е нужно повечко време, може дори цялата отпуска...

Още повече, че ще можете да се възползвате и от двата външни басейна на Аква комплекса - за възрастни и деца, което го прави подходящ за семеен релакс. Водата се отоплява постоянно, има спасител, детският басейн е с водна пързалка.


Така на фона на приятна музика може да се отпуснете в удобните шезлонги край водата, а масичката до вас да се зарежда   с коктейли, студено вино и храна. А може да предпочетете и луксозните шатри. Озвучаването на басейните е професионално, музиката се чува и под водата.

Това е за италиански ресторант Леонардо - просто резервирайте и ще стане!
 

 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ