20 Април 2024събота08:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Искам думата

Един незабравим Първи май

Благодаря на хората, които ми помогнаха от сърце

/ брой: 96

visibility 26

Този път не бях на традиционните първомайски тържества. В дните преди празниците се налагаше да ходя по лекари, да се снабдявам с рецепти, за да лекувам изморените си и подути крака. На самия Първи май бях полегнал на леглото и наблюдавах по телевизията инициативите на политическите партии.
Позаспал съм и когато се събудих, погледнах в хладилника. Оказа се, че нямам нищо подходящо за обяд. Облякох се набързо и се озовах в кварталния хипермаркет. Напазарувах и когато се наредих да плащам установих, че портфейлът ми не е в мен. Сетих се, че сменях сакото и парите са останали в другата дреха. Помолих касиерката да задържи покупките, а аз да отида до вкъщи.
Когато излязох от магазина и изминах десетина метра, ме настигна едно 8-10-годишно момче, което ме дръпна и извика: "Дядо, върни се, покупките ти са платени, ела да си ги вземеш." Поучудих се какво може да е станало. Допусках, че на линията за плащане вероятно са били въпросното момче заедно с баща си и майка си, които, наблюдавайки сцената с моята конфузност и съобразявайки се с походката и възрастта ми, са решили да направят един благороден жест и да заплатят моята неголяма за тях (10-12 лв.) продоволствена сметка.
Връщайки се назад по апела на момчето, пред входа на магазина ме спряха и заприказваха две жени. По това време момчето влезе в магазина и когато се показа отново, ми донесе торбата със закупените продукти. Позадържах го, за да му дам намиращите се в мен малко пари (5-6 лв.), но то отказа да ги вземе и хукна навътре.
Поизчаках да се появят моите доброжелатели-дарители, но те се забавиха и така и не се появиха. Допуснах, че благочестиви чувства са ги задържали и те са предпочели да останат анонимни.
Изказвам публична благодарност към моите дарители. С чувство на удовлетвореност не мога да не констатирам, че в този чисто работнически квартал е пораснало чувството за взаимопомощ, благотворителност и съпричастност към ближния.

Йордан Милошев, 97-годишен ветеран от Втората световна война, София

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ