Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

28 Май 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Общество

Искам думата

Възмущение

За куче 300 лв., за пенсионер 160 лв.

Христо Цеков, Враца

19. Май 2017 , брой: 96   116   0Моята баба, другарка в живота, получава 160 лв. пенсия. Работила е 30 години, била е полевъден работник в селското стопанство, домакин на стол, в текстилен комбинат, чистачка и т.н. До пенсионирането си все е работила, а и след това. Освен това е родила и отгледала две деца, те пък имат свои деца, внуци и правнуци. И какво за всичко това - накрая получава пенсия от 160 лв. Някой ще рече, ами това е заслужила. Внасяла е малко отчисления в НОИ. Да кажем, че е така. Но нека да погледнем и от друга страна.
За гледането на едно куче в приют ли, не знам как се казва, държавата заделя 300 лв. на месец. Това куче не носи абсолютно никакви ползи. Дори носи вреди. Разнася болести, хапе деца и възрастни, замърсява околната среда. Излиза какво, че това животно е два пъти по-ценно от моята баба. Не зная какво да кажа. Такова унизително, безпардонно незачитане достойнството на човешкия род не познавам. За управляващите, които сме избрали да ни ръководят, да се грижат за нашето здраве и живот, едно куче е два пъти по-ценно от нас, хората. Позор!


 

 

 

Общество

 • Акцент
  Рано е, първо икономиката ни трябва да стане по-конкурентна
  26. Май 2017 101
  237
  0

  Договорът за присъединяване към ЕС ни задължава, по-рано или по-късно, да приемем еврото. Редица страни - Полша, Унгария и Чехия, се въздържат и аз споделям техните съображения, тъй като еврозоната е в състояние на турбуленции, не е ясно какви проекти от това, което планират, ще осъществят, за да я стабилизират. Предвижда се минаване към унифицирана...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"