Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Септември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Общество

Искам думата

Възмущение

За куче 300 лв., за пенсионер 160 лв.

Христо Цеков, Враца

19. Май 2017 , брой: 96   171   0Моята баба, другарка в живота, получава 160 лв. пенсия. Работила е 30 години, била е полевъден работник в селското стопанство, домакин на стол, в текстилен комбинат, чистачка и т.н. До пенсионирането си все е работила, а и след това. Освен това е родила и отгледала две деца, те пък имат свои деца, внуци и правнуци. И какво за всичко това - накрая получава пенсия от 160 лв. Някой ще рече, ами това е заслужила. Внасяла е малко отчисления в НОИ. Да кажем, че е така. Но нека да погледнем и от друга страна.
За гледането на едно куче в приют ли, не знам как се казва, държавата заделя 300 лв. на месец. Това куче не носи абсолютно никакви ползи. Дори носи вреди. Разнася болести, хапе деца и възрастни, замърсява околната среда. Излиза какво, че това животно е два пъти по-ценно от моята баба. Не зная какво да кажа. Такова унизително, безпардонно незачитане достойнството на човешкия род не познавам. За управляващите, които сме избрали да ни ръководят, да се грижат за нашето здраве и живот, едно куче е два пъти по-ценно от нас, хората. Позор!


 

 

 

Общество

 • Актуално
  Нито МО, нито ДАНС пишат в отчетите си за "основната заплаха", откъде се взе тя в обобщения доклад?
  20. Септември 2017 184
  248
  0

  България на три морета в Третата световна война срещу Москва. Колко безумия натвори правителството на ГЕРБ за 7 секунди. Президентът Румен Радев: "В България има политици, за които нашите отношения с Русия никога не са достатъчно лоши". Цар Борис ІІІ: "Ако изпратя българска войска на Източния фронт, тя ще се присъедини към руснаците заедно с духова...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"