Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Септември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Общество

Искам думата

В десетката

Катастрофирахме за трети път

Огнян Върбев, София

19. Май 2017 , брой: 96   189   0С "национална катастрофа" се обозначава особено тежко състояние на държавата и нацията, което води до задължения, страдания, обедняване, гибел и маргинализиране на мнозинството от хората. Българите сме преминали през две такива -  след Втората балканска и Първата световна война.
Днес сме въвлечени в Трета национална катастрофа. Тя е много по-мащабна от другите две, защото води до ликвидация на нацията и българската държавност. Тя е модерна безкръвна форма на геноцид, териториално, икономическо и геополитическо преразпределение. Ето и фактите: икономическо прогонване и миграция на 30% от населението, и то на образованата и трудоспособна част; ужасяваща демографска криза; разоръжаване, съкращаване на армията; закупуване на земя и недвижима собственост от чужденци; петкратно увеличение на дълговете към външни институции; отрицателен външнотърговски баланс; загуба на  традиции; липса на национална доктрина и цели, път за развитие. Сега се замислете, дали това не е най-мащабната национална катастрофа?

 

 

 

Общество

 • Актуално
  Нито МО, нито ДАНС пишат в отчетите си за "основната заплаха", откъде се взе тя в обобщения доклад?
  20. Септември 2017 184
  248
  0

  България на три морета в Третата световна война срещу Москва. Колко безумия натвори правителството на ГЕРБ за 7 секунди. Президентът Румен Радев: "В България има политици, за които нашите отношения с Русия никога не са достатъчно лоши". Цар Борис ІІІ: "Ако изпратя българска войска на Източния фронт, тя ще се присъедини към руснаците заедно с духова...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"