Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

28 Май 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Общество

Искам думата

В десетката

Катастрофирахме за трети път

Огнян Върбев, София

19. Май 2017 , брой: 96   104   0С "национална катастрофа" се обозначава особено тежко състояние на държавата и нацията, което води до задължения, страдания, обедняване, гибел и маргинализиране на мнозинството от хората. Българите сме преминали през две такива -  след Втората балканска и Първата световна война.
Днес сме въвлечени в Трета национална катастрофа. Тя е много по-мащабна от другите две, защото води до ликвидация на нацията и българската държавност. Тя е модерна безкръвна форма на геноцид, териториално, икономическо и геополитическо преразпределение. Ето и фактите: икономическо прогонване и миграция на 30% от населението, и то на образованата и трудоспособна част; ужасяваща демографска криза; разоръжаване, съкращаване на армията; закупуване на земя и недвижима собственост от чужденци; петкратно увеличение на дълговете към външни институции; отрицателен външнотърговски баланс; загуба на  традиции; липса на национална доктрина и цели, път за развитие. Сега се замислете, дали това не е най-мащабната национална катастрофа?

 

 

 

Общество

 • Акцент
  Рано е, първо икономиката ни трябва да стане по-конкурентна
  26. Май 2017 101
  237
  0

  Договорът за присъединяване към ЕС ни задължава, по-рано или по-късно, да приемем еврото. Редица страни - Полша, Унгария и Чехия, се въздържат и аз споделям техните съображения, тъй като еврозоната е в състояние на турбуленции, не е ясно какви проекти от това, което планират, ще осъществят, за да я стабилизират. Предвижда се минаване към унифицирана...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"