Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Култура

Веско Пантелеев-Ешкенази свири "Годишните времена" в зала "България"

Дума

19. Май 2017 , брой: 96   293   0Изявеният цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази ще представи забележителните музикални цикли "Годишните времена" от Антонио Вивалди и Астор Пиацола в една концертна вечер. Това ще се случи на 20 май от 19.30 ч. в столичната зала "България". В партньорство с Оркестъра на Класик ФМ радио Веско ще бъде солист и диригент на събитието, което е част от програмата на "Европейски музикален фестивал" 2017.
Цигуларят ще изпълни соловата партия на Estaciones Portenas от Пиацола, а в аналогичния цикъл на Вивалди под ръководството на Веско ще се изявят младите таланти Лора Маркова, Мартин Зайранов, Александар Влатко Иванов (Македония) и Зорница Иларионова. Слушателите ще могат да съпоставят двете коренно различни версии на една и съща тема. "Музиката е написана с почти три века разлика, но двете произведения се допълват толкова добре, че всеки слушател ще остане вдъхновен след този концерт", споделя Веско Пантелеев-Ешкенази. За младите изпълнители възможността да свирят с него е уникален шанс за изява.

 

 

Култура

 • Марта Петкова и Никола Хаджитанев са в главните роли на "Лешникотрошачката" на Чайковски
  25. Септември 2017 187
  69
  0

  Прима балерината на Националната опера Марта Петкова, в партньорство с премиер солиста Никола Хаджитанев, участват на VI Международен фестивал на балета в Кремъл, който ще продължи до 29 септември, научи ДУМА от Анелия Скримова, пиар. 
  Българските балетни звезди откриха фестивала на 23 септември. Те са в главните роли на смятаната за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"