Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Юли 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Култура

Веско Пантелеев-Ешкенази свири "Годишните времена" в зала "България"

Дума

19. Май 2017 , брой: 96   262   0Изявеният цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази ще представи забележителните музикални цикли "Годишните времена" от Антонио Вивалди и Астор Пиацола в една концертна вечер. Това ще се случи на 20 май от 19.30 ч. в столичната зала "България". В партньорство с Оркестъра на Класик ФМ радио Веско ще бъде солист и диригент на събитието, което е част от програмата на "Европейски музикален фестивал" 2017.
Цигуларят ще изпълни соловата партия на Estaciones Portenas от Пиацола, а в аналогичния цикъл на Вивалди под ръководството на Веско ще се изявят младите таланти Лора Маркова, Мартин Зайранов, Александар Влатко Иванов (Македония) и Зорница Иларионова. Слушателите ще могат да съпоставят двете коренно различни версии на една и съща тема. "Музиката е написана с почти три века разлика, но двете произведения се допълват толкова добре, че всеки слушател ще остане вдъхновен след този концерт", споделя Веско Пантелеев-Ешкенази. За младите изпълнители възможността да свирят с него е уникален шанс за изява.

 

 

Култура

 • Повече от 60 български издателства и книгоразпространители ще представят хиляди книжни заглавия
  26. Юли 2017 144
  70
  0

  Варна ще бъде домакин на най-голямата книжарница на открито в България от 28 юли от 18 ч. до 6 август в Литературния кът, пешеходната зона на бул. "Сливница" (в близост до пресечката с ул. "Стефан Караджа").
  Повече от 60 български издателства и книгоразпространители ще представят хиляди книжни заглавия в пространството от хотел "Черно море" до Фестивалния и...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"