Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Култура

Отличени снимки за околната среда в изложба

Дума

19. Май 2017 , брой: 96   217   0Най-добрите фотографии от международния конкурс "Човекът между днес и утре" ще бъдат показани в изложба, която се открива днес от 19 ч. в "+Това" в София, ул. "Марин Дринов" 30.
Конкурсът на тема "Устойчивост на околната среда", организиран от фондация "Смарт", събра фотоинтерпретации както на професионалисти, така и на любители фотографи от България и Швейцария. При откриването ще бъдат откроени победителите. С първа награда е отличена снимката на Ивелина Иванова-Берова, озаглавена "Горещи минерални извори в местност Рупите". Тя получава 500 лв. парична награда и изработка на фотокнига с нейни фотографии. На второ и трето място са съответно фотографията "Стражи" на Мирела Партинова (400 лв.) и "Към дома" на Александър Иванов (300 лв). Специалната награда на публиката получава фотографията "Към светлината в края на тунела", отново на Мирела Партинова. Изложбата продължава до 5 юни, научи ДУМА от Михаил Стефанов, пиар.
 

 

 

Култура

  • Памет
    23. Ноември 2017 230
    111
    0

    ДЕН НА СВ. АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ. Патрон на катедралния храм "Св. Александър Невски" в София. На тази дата през 1263 г. в съборния храм на Владимир митрополитът и свещенството тържествено извършват обреда на погребението на княз Александър Невски. Празникът е посветен на руския национален герой и светец, княз на Новгород, живял през ХIII в. Князът, предвождащ малобройна войска, на 15 юли...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"