Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

На първа страница

Националните музеи при БАН с богата безплатна програма

Дума

19. Май 2017 , брой: 96   341   0Четирите национални музеи при БАН ще имат богата безплатна програма в Нощта на музеите. Националният археологически музей ще бъде отворен от 18 ч. до 1 ч. Освен богатата постоянна експозиция посетителите могат да видят и уникалното златно съкровище от Надсентмиклош, гостуващо от Виена, както и временната изложба "Езическа България. Власт и общество".
Националният етнографски музей-БАН отваря залите си от 18 до 23 ч. с изложбите "Накити и български народни носии", "Cosplay - от игла до конец", "Етнографски етюди" и "Срещи в Странджа". Програмата включва още изпълнения на Софийския духов оркестър и акапелни фолклорни песни на етногрупа "Гром Падина". Из залите ще бродят фантастични герои и посетителите ще могат да участват в конкурс за най-интересно селфи с тях. Ще бъде представен и проектът за сериен анимационен филм "Златната ябълка" с прожекция на първия кратък филм - "Легенда за първия кукер".
Националният природонаучен музей при БАН разкрива "Съкровищата на Шабла" с две изложби и документален филм, посветени на природните и културни забележителности в района на Шабла и Приморска Добруджа. Демонстрация на създаване и принтиране на 3D модели на човешки кости предлага Националния антропологичен музей при БАН.

"Накити и български народни носии" в  Националния етнографски музей при БАН
 

 

 

Спорт

 • "Лъвиците" бият Украйна и Турция след тайбрек
  25. Септември 2017 187
  109
  0

  Женският ни волейболен отбор постигна изключително ценна победа над Турция с 3:2 гейма (25:17, 10:25, 25:16, 20:25, 20:18) във втория си мач на Европейското първенство в Азербайджан и Грузия. "Лъвиците" постигнаха втори пореден успех с тайбрек, след като и в първия си двубой надвиха Украйна с 3:2 гейма.
  Така нашите си осигуриха най-...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"