Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Юли 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

На първа страница

Националните музеи при БАН с богата безплатна програма

Дума

19. Май 2017 , брой: 96   307   0Четирите национални музеи при БАН ще имат богата безплатна програма в Нощта на музеите. Националният археологически музей ще бъде отворен от 18 ч. до 1 ч. Освен богатата постоянна експозиция посетителите могат да видят и уникалното златно съкровище от Надсентмиклош, гостуващо от Виена, както и временната изложба "Езическа България. Власт и общество".
Националният етнографски музей-БАН отваря залите си от 18 до 23 ч. с изложбите "Накити и български народни носии", "Cosplay - от игла до конец", "Етнографски етюди" и "Срещи в Странджа". Програмата включва още изпълнения на Софийския духов оркестър и акапелни фолклорни песни на етногрупа "Гром Падина". Из залите ще бродят фантастични герои и посетителите ще могат да участват в конкурс за най-интересно селфи с тях. Ще бъде представен и проектът за сериен анимационен филм "Златната ябълка" с прожекция на първия кратък филм - "Легенда за първия кукер".
Националният природонаучен музей при БАН разкрива "Съкровищата на Шабла" с две изложби и документален филм, посветени на природните и културни забележителности в района на Шабла и Приморска Добруджа. Демонстрация на създаване и принтиране на 3D модели на човешки кости предлага Националния антропологичен музей при БАН.

"Накити и български народни носии" в  Националния етнографски музей при БАН
 

 

 

България

 • Социалистите призоваха кабинета да заяви съгласни ли са, че синдикатите са вредни, а работниците са търтеи
  26. Юли 2017 144
  117
  0

  Правителството на Борисов взриви тристранния диалог. Тази констатация направи Корнелия Нинова след заседание на ИБ на БСП вчера. Коментарът й бе във връзка с напрежението между синдикалните и работодателските организации през последните дни.
  Нинова припомни, че вицепремиерът Валери Симеонов и депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова подкрепиха...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"