Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Юли 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Живот

"Драконов дъх" е най-лютата чушка в света

Дума

19. Май 2017 , брой: 96   327   0Градинар от уелското графство Денбишър е селектирал най-лютата чушка на света. Майк Смит от град Сейнт Асаф е отгледал сорта "Драконов дъх" с помощта на университета в Нотингам. Чушката има 2,4 млн. точки по скалата за лютивина на Сковил в сравнение с предишния рекордьор, хибридния сорт "Каролински жътвар", притежаващ "едва" 1,5 млн. точки, предаде Би Би Си.
Смит обяснява, че "Драконов дъх" е "отвъд всичко" и не може да се консумира. Но вместо това удачно е да се разглежда като средство за местна анестезия, подходящо за страни от Третия свят, защото само допирът на чушката до кожата я кара да изтръпва.
Майк посочи, че отглежда растения от осем години, а "Драконов дъх" е роден като изпитание, целящо повишаване на качеството и издръжливостта на флората.
Градинарят вече е кандидатствал за Книгата с рекордите на Гинес и чака да пристигне потвърждение, че отгледаната от него чушка е най-лютата на света.

 

 

Живот

  • С подобни устройства се пести електроенергия и се слага край на една от най-разпространените потребителски тревоги: "Дали изключих ютията?!"
    26. Юли 2017 144
    67
    0

    Умни устройства за дома, които се управляват чрез смартфон, вече са пуснати в продажба у нас. Крушката Shelly Bulb консумира само 6W и може да свети в 16 млн. цвята по избор на потребителя. Контактът Shelly Plug (или по-точно преходник) включва и изключва всеки електроуред с консумация до 16 ампера (3,5 kW), като дори има опция да го прави след...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"