Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Живот

"Драконов дъх" е най-лютата чушка в света

Дума

19. Май 2017 , брой: 96   357   0Градинар от уелското графство Денбишър е селектирал най-лютата чушка на света. Майк Смит от град Сейнт Асаф е отгледал сорта "Драконов дъх" с помощта на университета в Нотингам. Чушката има 2,4 млн. точки по скалата за лютивина на Сковил в сравнение с предишния рекордьор, хибридния сорт "Каролински жътвар", притежаващ "едва" 1,5 млн. точки, предаде Би Би Си.
Смит обяснява, че "Драконов дъх" е "отвъд всичко" и не може да се консумира. Но вместо това удачно е да се разглежда като средство за местна анестезия, подходящо за страни от Третия свят, защото само допирът на чушката до кожата я кара да изтръпва.
Майк посочи, че отглежда растения от осем години, а "Драконов дъх" е роден като изпитание, целящо повишаване на качеството и издръжливостта на флората.
Градинарят вече е кандидатствал за Книгата с рекордите на Гинес и чака да пристигне потвърждение, че отгледаната от него чушка е най-лютата на света.

 

 

Живот

 • Научните изследвания показват, че до 2020 г. светът ще изгуби две трети от дивите животни
  25. Септември 2017 187
  77
  0

  Значимо годишно събитие - Световният ден на животните, се чества на 4 октомври и Viasat Nature ще посвети целия ден на предавания за някои от най-застрашените видове на планетата, включително горилите, пандите, тигрите и белите мечки.
  За да подкрепи каузата, телевизионният канал, посветен на вдъхновяващи предавания за най-впечатляващите кътчета...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"