Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

28 Май 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Живот

"Драконов дъх" е най-лютата чушка в света

Дума

19. Май 2017 , брой: 96   249   0Градинар от уелското графство Денбишър е селектирал най-лютата чушка на света. Майк Смит от град Сейнт Асаф е отгледал сорта "Драконов дъх" с помощта на университета в Нотингам. Чушката има 2,4 млн. точки по скалата за лютивина на Сковил в сравнение с предишния рекордьор, хибридния сорт "Каролински жътвар", притежаващ "едва" 1,5 млн. точки, предаде Би Би Си.
Смит обяснява, че "Драконов дъх" е "отвъд всичко" и не може да се консумира. Но вместо това удачно е да се разглежда като средство за местна анестезия, подходящо за страни от Третия свят, защото само допирът на чушката до кожата я кара да изтръпва.
Майк посочи, че отглежда растения от осем години, а "Драконов дъх" е роден като изпитание, целящо повишаване на качеството и издръжливостта на флората.
Градинарят вече е кандидатствал за Книгата с рекордите на Гинес и чака да пристигне потвърждение, че отгледаната от него чушка е най-лютата на света.

 

 

Живот

  • В рок операта на Николо Коцев участват български, турски и шведски артисти и музиканти
    26. Май 2017 101
    209
    0

    Поради неустойчивото време и прогнозите за дъжд в Пловдив на 26 май, представлението на рок операта "Нострадамус" ще се проведе в Палата №2 на Пловдивския панаир от 20 ч. Освен от форсмажорните обстоятелства, това решение е наложено най-вече от невъзможността на оркестъра да репетира и изпълни произведението дори и при най-малката влажност...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"