Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Живот

"Драконов дъх" е най-лютата чушка в света

Дума

19. Май 2017 , брой: 96   375   0Градинар от уелското графство Денбишър е селектирал най-лютата чушка на света. Майк Смит от град Сейнт Асаф е отгледал сорта "Драконов дъх" с помощта на университета в Нотингам. Чушката има 2,4 млн. точки по скалата за лютивина на Сковил в сравнение с предишния рекордьор, хибридния сорт "Каролински жътвар", притежаващ "едва" 1,5 млн. точки, предаде Би Би Си.
Смит обяснява, че "Драконов дъх" е "отвъд всичко" и не може да се консумира. Но вместо това удачно е да се разглежда като средство за местна анестезия, подходящо за страни от Третия свят, защото само допирът на чушката до кожата я кара да изтръпва.
Майк посочи, че отглежда растения от осем години, а "Драконов дъх" е роден като изпитание, целящо повишаване на качеството и издръжливостта на флората.
Градинарят вече е кандидатствал за Книгата с рекордите на Гинес и чака да пристигне потвърждение, че отгледаната от него чушка е най-лютата на света.

 

 

Живот

 • Спектакълът "Не казвай на никой" представя шест атрактивни красавици в усмирителни рокли
  23. Ноември 2017 230
  77
  0

  Пиеса с дълбоко социален и актуален елемент ще се играе на 27 ноември на Камерната сцена на театър "Сълза и смях". Шест красавици в усмирителни рокли ще може да видят зрителите на спектакъла "Не казвай на никой".
  Шест жени, носещи в себе си Ева по различен начин. Женското начало, което трябва да намери как да продължи....


Апис
Всички права запазени "ДУМА"